הקיץ כבר פה במלוא הדרו, ומה יכול לשמח את החך יותר מגלידה ביתית קרמית וטעימה. רגע, אל תיבהלו, אני לא מתכוונת לשלוף מהמזווה שום מכונת גלידה - כי לא באמת צריך. אפשר להכין גלידה ביתית מצוינת גם בלי זה, ואפילו ממש בקלות. השבוע אני אחלוק איתכם שני מתכונים לגלידה ביתית, אחד על בסיס שמנת ואחד על בסיס פירות - ומהם תוכלו להכין אינספור וריאציות. רק זהירות, אם אתם ממירים את השמנת בשמנת פרווה חשוב שתפחיתו חצי מכמות הסוכר במתכון, כי השמנת הלא חלבית כבר ממותקת.

גלידת וניל של אביבה (צילום: עודד קרני)
גלידת וניל. מספיק קרמי בשבילכם? | צילום: עודד קרני

אשמח אם תכתבו לי איזו גלידה אתם הכנתם, כי גם אני תמיד מעוניינת ללמוד דברים חדשים.

גלידת וניל

המצרכים:
6 ביצים (חשוב שיהיו טריות, כי לא מבשלים אותן)
200 גרם אבקת סוכר (2 כוסות לא דחוסות)
1 מקל וניל (אפשר גם 2 כפיות תמצית וניל, אבל עדיף מקל)
600 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת המתוקה ושומרים במקרר עד השימוש.

2. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר, מוסיפים את הגרגרים של מקל הווניל ומערבבים טוב.

3. מקפלים בעדינות את השמנת המוקצפת לתערובת הביצים, ומקפיאים ליום לפחות.

תוספות אפשריות:
2 כפות קקאו או שוקולית
2 כפיות קינמון
מיץ וגרידה של 2 לימונים
אגוזים מסוכרים
עוגיות שבורות

גלידת מנגו של אביבה (צילום: עודד קרני)
גלידת מנגו. תודו שזה נראה מושקע בטירוף | צילום: עודד קרני

גלידת פירות

המצרכים:
1/2 קילו פירות לפי בחירתכם (השקילה היא ללא חרצנים או קליפה)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס נוזלים (חלב, שמנת, מיץ תפוזים או יוגורט נוזלי)

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הפירות, מקלפים ומוציאים את החרצנים (אם יש).

2. חותכים לקוביות של 3*3 ס"מ, מכניסים לשקית ומקפיאים ל-24 שעות.

3. מוציאים מהקפאה ומפשירים 10 דקות, כך שאפשר יהיה לפרק אותם חזרה לקוביות.

4. מכניסים למעבד מזון יחד עם הסוכר והנוזל, ומעבדים עד שמתקבל מרקם של גלידה. זה לוקח בערך 5 דקות, אז אל תתייאשו.

5. אם לא אוכלים מיד אפשר להקפיא, ולהוציא רבע שעה לפני ההגשה.

 >> בשבוע שעבר הלכנו על פינוק מלוח של לחמניות גבינה
>> יש לכם שאלות על אפייה? אביבה תשמח לענות!