אחד המתכונים שאני הכי זוכרת מ"מאסטר שף" הוא לחם הפרמזן הממולא גבינת ברי, שהכנתי במשימת המאפים. אז המתכון הבא הוא קצת דומה, אבל גם מאוד שונה - בלחמניות האלה אין מילוי, אבל כן יש נוכחות נוספת של גבינת קשקבל. עוד יתרון שלהן הוא שאפשר להקפיא אותן, מה שהופך את המתכון הזה למתאים גם למשפחות קטנות או לאנשים שחיים לבד: מוציאים מהמקפיא, מחממים טיפה, ומתמוגגים מאושר. הלחמניות האלה הכי טעימות כשהן חמות, ורצוי מרוחות בחמאה (כי אם אפשר, למה לא להוסיף עוד קצת קלוריות).

לחמניות גבינה של אביבה (צילום: עודד קרני)
לחמניות גבינה. להגיש חם, ואם אפשר עם חמאה | צילום: עודד קרני

לחמניות גבינה

מצרכים (20 לחמניות):
1 ק"ג קמח
150 גרם חמאה מומסת
שקית וחצי שמרים יבשים (16.5 גרם)
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
3 ביצים
כף גדושה מלח
3 כפות סוכר
כוס עד כוס וחצי מים פושרים
1 ביצה להברשה

כלים:
20 תבניות מאפינס

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומערבבים עם המלח והסוכר.

2. יוצרים גומה ומוסיפים את החמאה המומסת, השמרים והביצים.

3. מתחילים בפעולת הלישה ומוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת בצק לא יבש מדי.

4. מוסיפים את הגבינות (שומרים קצת מגבינת הקשקבל בצד), וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.

5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעתיים.

6. מחלקים את הבצק ל-20 ומגלגלים לכדורים. מניחים כל כדור בתבנית מאפינס משומנת, ומתפיחים עוד חצי שעה.

7. מברישים בביצה טרופה ומפזרים את יתרת גבינת הקשקבל מלמעלה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, ואוכלים חם.

>> בשבוע שעבר למדנו מאביבה את סוד הבקלאווה המושלמת
>> רוצים לזכות בקניות בסופר לחמש שנים? תנו לנו את המתכון המנצח שלכם