mako
פרסומת

בתנור של אביבה: לחמניות גבינה מלוחות

זוכרים את הלחם של אביבה מהעונה שעברה, עם גבינת הברי הנשפכת? אז הפעם אנחנו עם לחמניות, שיש בהן גם פרמזן וגם קשקבל. שווה שווה

פורסם:
הקישור הועתק

אחד המתכונים שאני הכי זוכרת מ"מאסטר שף" הואלחם הפרמזן הממולא גבינת ברי, שהכנתי במשימת המאפים. אז המתכון הבא הוא קצת דומה, אבל גם מאוד שונה - בלחמניות האלה אין מילוי, אבל כן יש נוכחות נוספת של גבינתקשקבל. עוד יתרון שלהן הוא שאפשר להקפיא אותן, מה שהופך את המתכון הזה למתאים גם למשפחות קטנות או לאנשים שחיים לבד: מוציאים מהמקפיא, מחממים טיפה, ומתמוגגים מאושר. הלחמניות האלה הכי טעימות כשהן חמות, ורצוי מרוחות בחמאה (כי אם אפשר, למה לא להוסיף עוד קצת קלוריות).

לחמניות גבינה של אביבה
לחמניות גבינה. להגיש חם, ואם אפשר עם חמאה|צילום: עודד קרני, mako

לחמניות גבינה

מצרכים (20 לחמניות):
1 ק"ג קמח
150 גרם חמאה מומסת
שקית וחצישמריםיבשים (16.5 גרם)
100 גרם גבינתפרמזןמגוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
3 ביצים
כף גדושה מלח
3 כפות סוכר
כוס עד כוס וחצי מים פושרים
1 ביצה להברשה

כלים:
20 תבניות מאפינס

אופן ההכנה:

1.מנפיםאת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים עם המלח והסוכר.

2. יוצרים גומה ומוסיפים את החמאה המומסת, השמרים והביצים.

3. מתחילים בפעולת הלישהומוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת בצק לא יבש מדי.

4. מוסיפים את הגבינות (שומרים קצת מגבינת הקשקבל בצד), וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.

5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעתיים.

6. מחלקים את הבצק ל-20 ומגלגלים לכדורים. מניחים כל כדור בתבנית מאפינס משומנת, ומתפיחים עוד חצי שעה.

7. מברישים בביצה טרופה ומפזרים את יתרת גבינת הקשקבל מלמעלה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, ואוכלים חם.