מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

קינוח של הרגע האחרון: מאפה תפוחים וריבת משמש

כשאורחים מגיעים בהפתעה, זה המתכון שמציל אותי. מוציאים בצק עלים מהמקפיא - והשאר כבר כמעט קורה מעצמו

פורסם:
הקישור הועתק

קבלו את אחד ממתכוני הרגע האחרון שלי: הכי קל להכנה שיש, ובכל זאת ממש טעים. זה הדבר שאני מכינה כשאורחים לא צפויים מגיעים, ובדיוק בשביל זה תמיד יש לי בצק עלים במקפיא. ממליצה גם לכם.

מאפה תפוחים וריבת משמש
מאפה בצק עלים. שלא יתפסו אתכם לא מוכנים|צילום: עודד קרני, mako

מאפה בצק עלים וריבה

המצרכים:
חצי חבילהבצק עלים(רצוי על בסיס חמאה)
חצי כוס ריבת משמש
1 תפוח מזן חמוץ, גדול
3 כפותסוכר דמררה

אופן ההכנה:

1. מרדדים את הבצק לעובי 5 מ"מ וחותכים עיגול בקוטר 26 ס"מ.

2. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מחממים את ריבת המשמש בסיר קטן עד שהיא נהיית נוזלית.

4. מעבירים את הריבה הנוזלית דרך מסננת בשביל להיפטר מחתיכות הפרי, ומורחים על עיגול הבצק. משאירים שוליים של 2 ס"מ.

5. מקלפים את התפוח, חותכים ל-4 רבעים, מוציאים את החרצנים ופורסים לפרוסות דקות.

6. מסדרים את פרוסות התפוחים יפה על הריבה (שומרים על השוליים נקיים), מפזרים את סוכר הדמררה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 35 דקות.

7. מגישים עםגלידה.

מצאתם טעות לשון?