קבלו את אחד ממתכוני הרגע האחרון שלי: הכי קל להכנה שיש, ובכל זאת ממש טעים. זה הדבר שאני מכינה כשאורחים לא צפויים מגיעים, ובדיוק בשביל זה תמיד יש לי בצק עלים במקפיא. ממליצה גם לכם.

מאפה תפוחים וריבת משמש (צילום: עודד קרני)
מאפה בצק עלים. שלא יתפסו אתכם לא מוכנים | צילום: עודד קרני

מאפה בצק עלים וריבה

המצרכים:
חצי חבילה בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)
חצי כוס ריבת משמש
1 תפוח מזן חמוץ, גדול
3 כפות סוכר דמררה

אופן ההכנה:

1. מרדדים את הבצק לעובי 5 מ"מ וחותכים עיגול בקוטר 26 ס"מ.

2. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מחממים את ריבת המשמש בסיר קטן עד שהיא נהיית נוזלית.

4. מעבירים את הריבה הנוזלית דרך מסננת בשביל להיפטר מחתיכות הפרי, ומורחים על עיגול הבצק. משאירים שוליים של 2 ס"מ.

5. מקלפים את התפוח, חותכים ל-4 רבעים, מוציאים את החרצנים ופורסים לפרוסות דקות.

6. מסדרים את פרוסות התפוחים יפה על הריבה (שומרים על השוליים נקיים), מפזרים את סוכר הדמררה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 35 דקות.

7. מגישים עם גלידה.

 >> בשבוע שעבר הכנו מאפה משגע של בצק פריך וגבינה
>> וכאן אביבה ענתה לשאלות שלכם על אפייה