עוד מתכון קל וטעים שקיבלתי מחברה. מה שמבדיל את הבראוניז האלה מאחרים הוא התוספת של הגבינה הלבנה. באופן איש אני אוהבת אותם במיוחד, כי כי הם יוצאים יותר עדינים ופחות מתוקים, מה שהופך אותם מתאימים יותר לקיץ. אוכלים עם קפה קר ליד, ונהנים מהחיים.

בראוניז קיציים של אביבה פיבקו (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
בראוניז. היינו נותנים ביס בציפוי הזה עכשיו | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המצרכים:
200 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
כפית תמצית וניל באיכות טובה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
2 ביצים
100 גרם חמאה
3 כפות קקאו
100 גרם קמח (3/4 כוס)
כפית אבקת אפייה
100 גרם אגוזי פקאן

לציפוי:
50 גרם חמאה
כף חלב
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הגבינה הלבנה עם תמצית הווניל ושתיים וחצי כפות מהסוכר, ומניחים בצד.

2. מקציפים את הביצים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה.

3. ממיסים את החמאה עם הקקאו בסיר בן מארי (סיר על סיר עם מים חמים), תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים לקציפת הביצים והסוכר ומערבבים.

4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

5. קוצצים גס חצי מאגוזי הפקאן, ומוסיפים לתערובת.

6. משמנים תבנית מלבנית של 20 על 30 ס"מ, מעבירים אליה חצי מהתערובת ומשטחים. שופכים את תערובת הגבינה מעל, ועליה את יתרת תערובת העוגה.

7. אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

8. מכינים את הציפוי: מחממים בסיר את החמאה והחלב, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים מעל העוגה המצוננת, ומקשטים ביתרת הפקאנים.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגה פסיכית לגמרי עם שוקולד לבן וקוקוס
>> וכאן יש מתכונים של אביב משה לכנפיים, רול טורטייה ועוד דברים טובים