עוגיות שוקולד זה תמיד דבר משמח. מה שמיוחד בעוגיות הספציפיות האלה זה בכלל צורת ההגשה שלהן - שבטוח תלהיב את הילדים שלכם וגם את האורחים שאולי הזמנתם לשבת. העוגייה מתיישבת בדיוק על כוס חלב, במרכזה חור קטן שמשמש מעמד מושלם לקשית, וביחד מדובר במחווה מקסימה לרעיון המתוק של חלב ועוגייה. לא מתלהבים מהקטע? אתם יכולים להכין אותן רגיל, וסתם לזלול בהנאה.

עוגיות שוקולד מדליקות במיוחד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגיות שוקולד. כמה כיף להגיש עוגיות ככה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות שוקולד מדליקות במיוחד

המצרכים (ל-20 עוגיות גדולות):
230 גרם חמאה
30 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
חצי כפית מלח
400 גרם קמח (3 כוסות של 240 מ"ל פחות כף)
4 כפות קקאו
2 חלמונים
8 כפות מים קרים
לגלגול: 4 כפות סוכר נוספות

אופן ההכנה:

1. ממסים בסיר קטן את החמאה, ובעודה חמה שופכים על השוקולד. ממתינים חצי דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מעבירים את התערובת למקרר עד שהיא מתקשה בחזרה.

2. כשהתערובת מתקשה מוציאים אותה מהמקרר ומקציפים במיקסר 5 דקות.

3. מוסיפים את יתר המצרכים (למעט הסוכר לגלגול) ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

4. מגלגלים לנקניק בעובי 8 ס"מ ומגלגלים ביתרת הסוכר. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות (אפשר גם כל הלילה ועד יומיים).

5. פורסים את הנקניק לעיגולים של 0.7 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. חורצים עיגול קטן במרכז כל העוגייה בעזרת חורץ עוגיות עגול בקוטר 1.5 ס"מ (או חורץ בצורות).

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 16 דקות (אפשר לאפות גם את העוגיות הקטנטנות שחרצנו, רק לשים לב שהן יהיו מוכנות מהר יותר). מגישים על כוס חלב או קפה קר עם קשית במרכז העוגייה.

>> בשבוע שעבר הכנו טארט תפוחי אדמה פשוט וטוב
>> והנה פשטידת תירס פשוט מהממת