עוגת קלמנטינות בחושה
למרות שעדיין מרגיש כמו קיץ בחוץ, פירות ההדר כבר מתחילים לבצבץ בשווקים. אביבה פיבקו לא יכלה להתאפק והכינה עוגה בחושה בניחוח קלמנטינות, שהזכירה לה תקופות קרות יותר
נכון, עוד לא ממש עונת פירות ההדר, אבל ראיתי השבוע קלמנטינות אצל הירקן, ונזכרתי בעוגה שדודה שלי הייתה מכינה. התקשרתי לבקש ממנה את המתכון והרי לכם עוגה בחושה בניחוח קלמנטינה - קלה להכנה, אבל לחה וטעימה. מי שרוצה יכול להחליף את הקלמנטינה בלימון או בתפוז.

המרכיבים:
לעוגה:
150 גרם חמאה מטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר (1 כוס)
קורט מלח
3 ביצים
1 כף חלב
גרידה מ-2 קלמנטינות
240 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
מצרכים לסירופ:
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס דחוסה)
6 כפות מיץ קלמנטינה
אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר והמלח.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף. מוסיפים את החלב ואת גרידת הקלמנטינות וממשיכים להקציף עוד דקה-שתיים.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט ואופים בחלק התחתון של התנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, למשל 45 עד 50 דקות.
5. מכינים את הסירופ: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הקלמנטינה.
6. דוקרים את העוגה בעזרת שיפוד או מסרגה כ-30 פעמים, ומברישים את הסירופ מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!