אחד המתכונים הכי זכורים שלי מהעונה הראשונה של מאסטר שף, הוא המתכון ללחם גבינות. כמחווה לעונה החדשה  שהתחילה בשבוע שעבר, הכנתי לכם מתכון של לגרסה המוקטנת של הלחם - לחמניות גבינה, מעט שונות, אבל לא פחות טעימות. 

לחמניות גבינה משודרגות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לחמניות גבינה משודרגות. קשה להתאפק | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רוצים לזכות בתנור אפייה חדש? לחצו כאן

המרכיבים (במידה של כוס=240 מ"ל):
380 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
1/2 1 חבילות שמרים יבשים (16.5 גרם, כף וחצי)
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
125 מ"ל (1/2 כוס ועוד כפית) מים פושרים
125 מ"ל (1/2 כוס ועוד כפית) חלב פושר
50 גרם חמאה
200 גרם גבינת גאודה מגוררת
300 גרם גבינת עזים רכה (כמו פרומעז)

לציפוי:
1 חלמון
50 מ"ל חלב
100 גרם גבינת גאודה מגוררת

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר את החמאה עם החלב והמים.

2. מעבירים את החמאה המומסת לקערת המיקסר ומערבבים עם הקמח, השמרים, הסוכר, המלח וגבינת הגאודה המגוררת, ולשים בעזרת וו הלישה או הגיטרה כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לשעתיים.

3. מגלגלים 11 כדורים מגבינת העזים (רצוי להרטיב מעט את הידיים, זה יותר קל והגבינה לא נדבקת לידיים). מחלקים גם את הבצק ל- 11 חתיכות. מגלגלים לכדור, משטיחים כל כדור עם הידיים ועוטפים כדור גבינה. חשוב לסגור טוב טוב את הבצק, אחרת בזמן האפייה הגבינה נוזלת החוצה.

4. מערבבים את החלמון עם החלב, מברישים היטב את הלחמניות ומניחים כמות יפה של גבינת גאודה מעל כל לחמנייה. מתפיחים לעוד חצי שעה.

5. אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, 20 עד 25 דקות. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו משולשי קינמון ומרנג
>> קרפ קינמון ומעדן פרי