ל-Mutzen אין באמת שם בעברית. זו לא בדיוק סופגנייה, אלא יותר עוגה מטוגנת. אם תשאלו את השוויצרים, הם יגידו שזה מתכון שלהם ואם תשאלו את האוסטרים, גם הם יגידו שזה מתכון שלהם. אבל מה זה משנה - זה טעים ובא במנות קטנות. אני מגישה אותן עם קולי (רוטב פירות) מתותים וגם עם קצפת.

סופגניות שקדים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סופגניות שקדים. איך אומרים חג שמח בגרמנית? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רוצים לזכות בתנור אפייה חדש? לחצו כאן

המרכיבים (ל-30 יחידות, מידת כוס=200 מ"ל):
3 ביצים
2 חלמונים
180 גרם (1/2 1 כוסות) אבקת סוכר
4 כפות חלב
קורט מלח
90 גרם חמאה רכה
85 גרם (כוס) שקדים טחונים דק 
500 גרם (4 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
שמן לטיגון
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לציפוי

לקולי תותים:
חצי קילו תותים
2 כפות ריבת תות

אופן ההכנה:

1. מקציפים את הביצים, החלמונים, אבקת הסוכר, המלח והחלב, עד לקבלת תערובת תפוחה. 

2. מוסיפים את החמאה הרכה והשקדים הטחונים, ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מרטיבים מעט את כפות הידיים, ויוצרים כדורים בגודל של 3 ס"מ. מעבירים לשמן החם ומטגנים 4 עד 5 דקות להזהבה יפה. הכדורים מקבלים מעין פיצוץ קטן, וזה בסדר, כך זה צריך להיות. 

4. מניחים את הכדורים המטוגנים על נייר סופג, ומגלגלים בסוכר.

5. מכינים את קולי התות: בעזרת מעבד מזון או מוט טחינה מרסקים את התותים יחד עם הריבה, עד לקבלת רסק. מגישים עם הסופגניות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הסופגניות שלנו
>> לכל מתכוני הלביבות שלנו
>> חנוכה 2012: איזה סופגניות כדאי לקנות?