בשוויץ מולדתי אוכלים סוג של חלה, שקוראים לה צמה של יום ראשון. לי זה לא משנה - שבת או ראשון - בשבילי היא נהדרת בכל ימות השבוע. במיוחד עכשיו כשמזג האוויר בחוץ מתחמם, וארוחות השבת שלי הופכות להיות חלביות וקלות יותר - החלה החלבית הזאת היא ממש להיט. קלה להכנה והרבה יותר טעימה מחלה פרווה.

חלה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
החלה החלבית של אביבה. ממש להיט | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
שקית שמרים יבשים (11 גרם)
1 כף מלח
2 כפות סוכר
150 גרם חמאה
600 מ"ל חלב (3 כוסות - אני סופרת כוסות ב-200 מ"ל לכוס)

להברשה:
1 חלמון
כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן או במיקרו ממיסים את החמאה. במקביל מחממים מעט את החלב שיהיה פושר.

2. בעזרת מיקסר (אבל אפשר גם ידנית) מערבבים את כל החומרים, ולשים עד לקבלת בצק גמיש ונעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, וכל חלק מחלקים ל-3 חלקים, שמהם קולעים 2 חלות. מניחים כל חלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים לעוד חצי שעה.

4. מערבבים את החלמון עם הסוכר, ומברישים את שתי החלות (הסוכר עושה את החלה יותר מבריקה).

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-40 עד 50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את החלה החלבית של אביבה עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז לפסח
>> עוגת הקדאיף של מתכוניישן