חזרתי השבוע מחופשה בשוויץ ואכלתי המון מאכלים מקומיים. השוויצרים מאוד אוהבים גבינות והפחמימה הכי נפוצה במטבח שלהם היא תפוח אדמה. המתכון הזה מכיל גם תפוחי אדמה וגם גבינה - זו ארוחת ערב נהדרת שהולכת טוב עם סלט - גם טעימה וגם לא קשה להכנה. 

טארט תפוחי אדמה (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
טארט תפוחי אדמה. אחלה מנה לאירוח | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל

המרכיבים (על פי מדידה של כוס=200 מ"ל)
לבצק:
120 גרם (1 כוס) קמח 
120 גרם גבינה לבנה 5%
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
חצי כפית מלח

מצרכים למלית:
800 גרם תפוחי אדמה (רצוי זן לא קמחי כמו דזירה)
2 בצלים בגודל בינוני
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת, באיכות טובה
2 כפות חמאה
1 כף שמן
200 גרם גבינת שמנת
2 חלמונים
1 כפית גדושה של חרדל
מלח
פלפל שחור
15 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1. הבצק: מעבדים במעבד המזון את כל מרכיבי הבצק בכמה פולסים, עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוציאים למשטח העבודה ולשים בזריזות לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקררים במקרר לפחות חצי שעה (רצוי שעה), ואפשר גם לכל הלילה.

2. לאחר הצינון מרדדים לגודל מעט גדול יותר מתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, כך שהבצק יספיק גם לשוליים. מעבירים לתבנית, דוקרים בעזרת מזלג, ומחזירים למקרר עד לשימוש.

3. המילוי: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. 

4. מטגנים את הבצל ב-2 כפות החמאה והשמן במשך כ-2 דקות, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים עוד כ-10 דקות. מצננים מעט.

5. מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם החלמונים, החרדל ו-50 גרם מהכמות של גבינת הפרמזן. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

6. לאחר שתערובת תפוח האדמה והבצל התקררה מעט, מערבבים אותה עם בלילת הגבינות. מפזרים את התערובת מעל הבצק, חותכים את עגבניות השרי לחצאים, ומסדרים מעל עם הצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים את יתרת גבינת הפרמזן מעל, ומפלפלים מעט.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בחלק התחתון של התנור למשך 30 דקות. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוגיות שוקולד קלאסיות
>> החורף חזר: 5 מתכונים לחמין