אני בבוקר אוהבת משהו מתוק עם הקפה שלי. ומה יותר טוב מקפה עם קפה? אז הרי לכם מתכון לעוגה לא קשה להכנה, טעימה ולא יבשה. אפשר להחליף את אגוזי הלוז הטחונים בכל סוג אגוזים שאתם אוהבים, או שיש בבית - שקדים, אגוזי מלך, פקאן ועוד. גם העוגה הזאת היא עוגה שאופים בתבנית קייק (ולא אינגליש קייק, שימו לב) - התבנית במידות 35 על 10 ס"מ. למי שאין, אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק, אבל צריך להפחית מעט בזמן האפייה. בדקו את העוגה עם קיסם כ-10 דקות לפני סוף האפייה. 

עוגת קפה ואגוזים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בחושה של קפה ואגוזים. מעולה אפילו כארוחת בוקר קלה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רוצים לזכות בתנור אפייה חדש? לחצו כאן

המרכיבים (מידות כוס = 240 מ"ל):
175 גרם חמאה (לפרווה: מרגרינה)
225 גרם סוכר דמררה (כוס דחוסה פחות כף)
4 ביצים, מופרדות
4 כפות מים רותחים
2 כפות קפה נמס
100 גרם (כוס) אגוזי לוז טחונים
225 גרם קמח (1/2 1 כוסות ועוד כף גדושה)
שקית אבקת אפייה
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה, ומקציפים אותה במיקסר (עם וו גיטרה) יחד עם הסוכר והחלמונים, עד לקבלת תערובת תפוחה.

2. ממיסים את הקפה במים הרותחים, ומוסיפים למיקסר.

3. מוסיפים את הקמח, האגוזים הטחונים ואת אבקת האפייה, וממשיכים לערבב.

4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתוך עיסת העוגה, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט.

5. אופים במרכז התנור שחומם מראש ל-175 מעלות, במשך 40 עד 45 דקות. רצוי לבדוק עם קיסם את מוכנות העוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו ממתק באונטי
>> פיצה פרפר מקסימה לילדים