לחמניות חלב של אביבה - מוכנות, עם שוקולד (צילום: אביבה פיבקו)
לחמניות חלב עם שוקולד. לא, רק תקלטו את המרקם | צילום: אביבה פיבקו

אז ללחמניות האלה קוראים WEGGLI, הן מאוד מזוהות עם שווייץ, ולי אישית הן מזכירות את ילדותי. אני רואה את הלחמניות האווריריות והמקסימות האלה, ונזכרת בארוחת הארבע של אחרי בית ספר. תסמכו עליי – גם אתם והילדים שלכם תשמחו מאוד לארוחת ארבע כזאת. נכון, זאת אולי לא הארוחה הבריאה והמזינה ביותר עלי אדמות, אבל עם כוס שוקו היא פשוט מושלמת. ההמלצה שלי: לשבור את הלחמנייה באמצע ופשוט לדחוף פנימה שורה של שוקולד חלב.

לחמניות חלב

המצרכים (ל-14 לחמניות):
750 גרם קמח (6 כוסות של 200 מ"ל)
שקית שמרים יבשים (11 גרם)
2 כפיות מלח
3 כפות סוכר
35 גרם חמאה
200 מ"ל חלב (1 כוס)
200 מ"ל מים (1 כוס)

לחמניות חלב של אביבה - אחרי האפייה (צילום: אביבה פיבקו)
ככה הן נראות כשמוותרים על השוקולד. גם שווה | צילום: אביבה פיבקו

להברשה:
חצי כוס חלב
כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. לשים את כל החומרים לבצק רך וחלק, ומתפיחים ל-30 דקות בקערה גדולה מכוסה ניילון נצמד. שימו לב, הלחמניות האלה מצריכות 3 התפחות – חשוב לא לדלג על אף אחת מהן, כי זה מה שעושה אותן אווריריות.

2. לשים עוד רגע קצר, רק כדי להוציא מהבצק את האוויר, ומתפיחים לעוד 30 דקות.

3. שוב מוציאים את האוויר, ושוב מתפיחים 30 דקות.

4. יוצרים מהבצק 14 כדורים, ובעזרת החלק האחורי של הסכין (לא הלהב) לוחצים במרכז כל לחמנייה חריץ, עד כמעט התחתית.

5. מתפיחים שוב ל-30 דקות.

לחמניות חלב של אביבה - חורצים חריץ (צילום: אביבה פיבקו)
ככה עושים את הקטע עם הסכין ההפוך | צילום: אביבה פיבקו

6. מערבבים את החלב עם הסוכר, ומברישים את הלחמניות.

7. אופים 5 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.

8. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים עוד 20 דקות.

>> והנה מתכון לעוגיות אלפחורס מטריפות
>> לכל המדורים של אביבה