מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בתנור של אביבה: עוגת שמנת ושוקולד

לפעמים הדברים הכי פשוטים הם גם הכי טעימים: 6 מרכיבים, 5 דקות של עבודה ויש לכם בחושה טעימה טעימה, שתתחסל תוך דקות

פורסם:
הקישור הועתק

עוגה בחושה וטובה בדיוק כמו שאני אוהבת - 5 דקות והיא בתנור, בלי ללכלך הרבה כלים. הדבר החשוב ביותר בהכנת העוגה הזאת היא התבנית שלה: היא לא נאפית בתבנית אינגלייש קייק צרה וארוכה רגילה, אלא בתבנית אינגליש קייק גדולה יותר, במידות של 40 על 15 ס"מ. אפשר לקנות כאלו תבניות חד פעמיות, שנמכרות ברוב החנויות שמוכרות כלים חד פעמיים. למי שבכל זאת הולך לאפות אותה בתבנית אינגליש קייק רגילה, חלקו את הבלילה ל-2 תבניות ותורידו את זמן האפייה ב-10 עד 15 דקות (רצוי לבדוק עם קיסם).

עוגה בחושה של שמנת ושוקולד
עוגת שמנת ושוקולד. בחושה שעולה על כולם|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
3 ביצים
240 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
1 מיכלשמנת מתוקה
300 (2 כוסות ועוד 2 כפות) גרם קמח
כפית אבקת אפייה
150 גרםשוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. קוצצים את השוקולד המריר, ומניחים בצד.

2. מערבבים במיקסר את כל חומרי העוגה, ולבסוף מוסיפים את השוקולד הקצוץ.

3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-35 עד 40 דקות - אם קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!