mako
פרסומת

בתנור של אביבה: לחם בצל

אוהבים בצל מטוגן? אוהבים ריח של לחם טרי? המתכון הזה משלב את שניהם למאפה שמרים אחד מושלם. אפשר להשתמש בו כבסיס לסנדוויץ', אפשר למרוח עליו חמאה ואפשר גם לאכול אותו ככה סתם

פורסם:
הקישור הועתק

ריח של בצל מטוגן הוא אחד הריחות האהובים עלי, יחד עם ריח שללחםטרי. המתכון הזה משלב בין שני הריחות האלו למאפה אחד מפתה. בקיצור, מושלם.

לחם בצל
לחם בצל. מושלם|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
בצל אחד גדול
50 גרם חמאה
500 גרםקמח כוסמין
שקית שמרים יבשים (11 גרם 1 כף)
170 מ"ל מים חמים
כפית מלח
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבצל וקוצצים בינוני עד דק. מטגנים בחמאה עד הזהבה ומצננים לגמרי.

2. מערבבים את שאר מרכיבים הלחם - הקמח, השמרים, המים, המלח והשמן. לשים במיקסר עם וו לישה (או בידיים) עד לקבלת בצק אחיד.

3. מתפיחים את הבצק כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו. לאחר ההתפחה מוציאים ממנו את האוויר ומתפיחים שוב כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו (מתפיחים פעמיים).

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן בעובי של 2 ס"מ, מפזרים מעל את הבצל המטוגן, מגלגלים למעין רולדה ומניחים (עם התפר למטה) על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5. מתפיחים שוב כחצי שעה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 40 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?