כמה חבל שהעונה של המשמשים כל כך קצרה, וכמה כיף שהיא כאן ממש עכשיו. העוגה שלפניכם מוציאה מהפרי המקסים הזה את המקסימום, והיא פשוטה להכנה באופן כמעט מביך. רוצים להבטיח את נוכחותה בחייכם גם בחודשים הבאים? קנו משמשים טריים כל עוד יש, הוציאו מהם את החרצנים והקפיאו. נגמרו המשמשים? אפשר להכין אותה גם עם שזיפים.

עוגת משמש לפני האפייה, אביבה
עוגת המשמש של אביבה. פשוטה שזה לא להאמין | צילום: עודד קרני

עוגת משמשים

המצרכים:
100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
200 גרם קמח (כוס וחצי)
שקית אבקת אפייה
750 גרם משמשים

לחלק העליון:
3 כפות סוכר
50 גרם שבבי שקדים

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר ידני.

2. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה. העיסה לא נוזלית, והיא גם נראית מעטה, אבל זה בסדר - היא תתפח יפה באפייה.

3. מרפדים תבנית קפיץ 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים. משטחים את העיסה בתבנית בצורה אחידה.

4. חותכים את המשמשים לשניים, מוציאים את החרצנים ואז חותכים כל חצי משמש לשלושה פלחים.

5. נועצים את פלחי המשמש בבצק, מפזרים את הסוכר והשקדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 35 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

עוגת משמש לפני האפייה, אביבה
ככה היא נראית לפני האפייה. אל תדאגו, הבצק תופח יפה | צילום: אביבה פיבקו
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אגוזים מצופה שוקולד
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק
>> מאסטר שף עונה 2 – הצילומים כבר התחילו!