מתכון קל להכנה של ספק עוגה ספק פודינג. קינוח נהדר ולח - ואפילו בלי גלוטן. מומלץ להגיש עם קצפת. 

עוגת גבינה ודובדבנים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גבינה ודובדבנים. טוב נו, רק עוד ביס אחד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (לכוס מידה של 200 מ"ל):
300 גרם דובדבנים משומרים (מגיע בצנצנת זכוכית)
250 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה (לפחות 20% שומן)
3 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
60 גרם (1/4 כוס ועוד כף) סולת
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מקציפים מעט את הביצים. מוסיפים את כל יתרת המצרכים למעט הדובדבנים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מעבירים לתבנית מלבנית (של 10 על 30 ס"מ) משומנת היטב בחמאה.

3. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים, ומפזרים על מרכז העוגה. בזמן האפייה הם ישקעו לתוך העוגה.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-35 דקות.

5. מצננים בתבנית ולאחר מכן מצננים עוד 3 שעות (עדיין בתוך התבנית) במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> שיא השחיתות: עוגת שוקולד ביסקוויטים
>> קרואסון גבינה מבצק עלים