קשה לסרב לעוגיות השוקולד המפנקות והעדינות האלו. כדי להכין אותן חייבים שק זילוף, אותו אפשר למצוא אפילו בסופרים הגדולים. כדאי לקנות חבילה של שקי זילוף חד פעמיים ולשמור אותם למתכונים כאלו. דבר חשוב נוסף הוא השוקולד - תשתמשו בשוקולד איכותי, שעושה את כל ההבדל בעוגיות האלו.

לשונות שוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לשונות השוקולד של אביבה. עדינות ומתוקות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (לכמות של כ-25 יחידות):
120 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס ועוד כף), מנופה
120 גרם קמח (1 כוס במידה של 200 מ"ל)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כף גדושה אבקת קקאו
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו, ומערבבים עד לקבלת בצק לא קשה מדי.

2. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב (גודל 2). יוצרים עוגיות באורך כ-6 ס"מ, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 עד 12 דקות, ומצננים.

4. ממיסים את השוקולד על סיר כפול (בן מארי), וטובלים את שתי קצוות העוגייה כסנטימטר בתוך השוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה, עד שהשוקולד מתקשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קוקילידה וניל עם עוגיות חמאת בוטנים
>> קציצות ברוטב כמון ולימון