מבשלים שבועות: מאפינס גבינה ממולאים
אחרי כל העוגות, אביבה מסדרת לכם מנה ראשונה קלה ומרשימה לחג: מאפינס חלביים במילוי גבינת שמנת מתובלת. הכי פשוט, הכי הורס

אחרי כמה מתכונים לעוגות גבינה, החלטתי לתת לכם גם מתכון אחד מלוח - כי עם כל הכבוד למתוקים, בשבועות צריך גם מנה ראשונה. כמובן שאפשר למלא את המאפינס באינספור מילויים אחרים, כל אחד לפי טעמו. הם הולכים מצוין גם עם סלט ביצים או טונה, או עם גבינת שמנת וסלמון מעושן, אפילו עם קצת חמאה וזהו הם נהדרים.

מאפינס גבינה במילוי גבינת שמנת
המצרכים (12 מאפינס):
250 גרם גבינה לבנה 1% או 3%
100 גרם שמנת חמוצה
4 כפות שמן זית
כפית מלח
1 ביצה
250 גרם קמח (כוס ושלושת-רבעי)
1 שקית אבקת אפייה
60 גרם פרמזן מגוררת
להברשה:
2 כפות שמנת מתוקה
קצח
למילוי:
250 גרם גבינת שמנת
2 שיני שום
חצי חבילה עירית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מכינים את המאפינס: מערבבים יחד את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, שמן הזית, המלח והביצה.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וגבינת הפרמזן, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (אם כי רך ומעט דביק).
3. משמנים תבנית שקעים היטב ובעזרת כף מעבירים לכל שקע מעט מהתערובת, כמו הר קטן.
4. מברישים את המאפינס בשמנת המתוקה, ובעזרת מספריים חותכים צורת X מלמעלה.
5. מפזרים מעט קצח ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות - בחלק התחתון של התנור. מצננים.
6. מכינים את המילוי: כותשים את השום וקוצצים את העירית. מערבבים עם גבינת השמנת ומתבלים.
7. חותכים את המאפינס באמצע וממלאים בתערובת (אפשר להוסיף פרוסות של עגבנייה, כמו בתמונה).