יש אין ספור מתכונים לעוגות גזר, ורובם קלים להכנה וטעימים. המתכון שלי הוא של עוגת גזר קלאסית, כזאת עם ציפוי לבן וקישוטים ממרציפן. כמובן שאפשר לוותר על הציפוי ועל הקישוטים, אבל בעייני עוגת גזר לא מושלמת ללא התוספות האלו. מה שכן העוגה ללא ציפוי היא פרווה, ומי שרוצה שתישאר כזו גם עם הציפוי, צריך להכין אותו רק מאבקת סוכר, תמצית וניל ומעט מים.

עוגת גזר של אביבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גזר קלאסית. בחושה בחושה, אבל עם סטייל | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גזר קלאסית

המרכיבים:
6 גזרים גדולים
6 ביצים
300 מ"ל שמן
300 גרם סוכר ( 1/2 -1 כוסות)
500 גרם קמח (3/4 -3 כוסות)
קמצוץ מלח
שקית אבקת אפייה
כפית גדושה קינמון
מעט פירורי לחם לתבנית

המרכיבים לציפוי:
100 גרם גבינה לבנה
כפית חלב
250 גרם אבקת סוכר
שקית סוכר וניל

מצרכים לקישוטי מרציפן:
150 גרם מרציפן
אבקת סוכר
צבע מאכל כתום וירוק

תבנית קפיץ 28 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:

1. מגרדים את הגזר על פומפייה דקה.

2. מקציפים את השמן עם הביצים והסוכר, מוסיפים את הגזר ומערבבים.

3. מנפים מעל הקערה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, מוסיפים מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. משמנים את התבנית, מפזרים בתוכה את פירורי הלחם, ומנערים את יתרת פירורי הלחם החוצה. שופכים לתבנית את תערובת העוגה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. מצננים היטב.

5. מכינים את הציפוי: מערבבים את הגבינה הלבנה עם החלב, מוסיפים את סוכר הווניל, ולבסוף מסננים את אבקת הסוכר מעל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מורחים בעזרת מרית את הציפוי על החלק העליון של העוגה.

6. אופן הכנת קישוטי הגזר: צובעים 3/4 מהמרציפן בכתום, ואת היתרה בירוק. מעצבים גזרים קטנים, ומניחים אותם בצורה מעגלית על חלקה העליון של העוגה. שומרים את העוגה במקרר.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפה שמרים מפינלנד
>> סלט החצילים המשודרג של גילי הלפטק

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים