אצלי בבית אני מטגנת בטיגון עמוק רק פעם אחת בשנה, וזה כמובן בחנוכה. אז אחרי סופגניות השקדים משבוע שעבר, לא רציתי לתת לכם עוד מתכון לסתם סופגניות. טבעות התפוחים האלו מרגישות כמו סופגניות ממולאות בתפוחים - יש להן בלילה שעשויה מבירה (אל דאגה, האכוהול מתנדף בטיגון) והתוצאה הסופית זה תפוח חמצמץ בעטיפה של בצק טעים. את המנה הזאת אני אוהבת להגיש עם קרם וניל קר, שהולך מצוין עם הטבעות החמות. 

טבעות תפוחים מטוגנות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
טבעות תפוחים מטוגנות. עוד קצת, והחג נגמר | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רוצים לזכות בתנור אפייה חדש? לחצו כאן

המרכיבים (מידת כוס של 200 מ"ל):
300 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
200 מ"ל בירה לבנה
3 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1/2 כפית מלח
4 תפוחים גדולים מזן חמצמץ
2 כפיות קינמון
שמן לטיגון (כמות המתאימה לגודל הסיר)

מצרכים לרוטב הווניל:
1/2 ליטר חלב
6 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מקל וניל (למי שאין - כפית תמצית וניל באיכות טובה)

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם רוטב הווניל: חותכים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין מוציאים את הגרגירים. מחממים בסיר את החלב יחד עם גרגירי הווניל והמקל עד להרתחה.

2. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר. כשהחלב רותח מוציאים את מקל הווניל. מוסיפים בהדרגה את קציפת הביצים והסוכר, תוך ערבוב מתמיד במטרפה. מבשלים עד שהקרם מסמיך, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים עד למועד ההגשה.

3. מנפים את הקמח אל תוך קערה, מוסיפים את הביצים והבירה ומערבבים היטב, כך שלא יהיו גושי קמח בבלילה.

4. מוסיפים 2 כפות סוכר ואת המלח, ומערבבים שוב.

5. מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. טובלים בבלילה, ומטגנים בשמן החם עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.

6. מערבבים את יתרת הסוכר עם הקינמון, וטובלים את הטבעות מכל צד בתערובת. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הסופגניות שלנו
>> לכל מתכוני הלביבות שלנו
>> איפה הכי כדאי לקנות סופגניות השנה?