mako
פרסומת

במטבח של אביבה: קינוח גבינה ושוקולד ללא אפייה

עצלנים מכדי לאפות? אביבה כאן בשבילכם, עם מתכון סופר מוצלח לקינוח חלבי שאינו מצריך תנור. וטיפ למתמידים: איך מכינים עלים משוקולד?

פורסם:
הקישור הועתק

למרות שקוראים למדור "בתנור של אביבה" - אני מרשה לעצמי, לכבוד החג המתקרב, לתת לכם מתכון אחד שאינו מצריך אפייה. מדובר במנה אחרונה טעימה ומאוד מאוד מרשימה, במיוחד אם מגישים אותה בכוסות יפות. גם במנה הזאת אני מזמינה אתכם להוסיף מרכיבים ולשדרג כרצונכם. חוץ מהאופציות שאני מציעה בהמשך, אפשר גם להוסיף תותים או אפרסק, שייתנו טוויסט גם בטעם, גם בצבע וגם במרקם.

קינוח גבינה ושוקולד ללא אפייה
קינוח חגיגי ללא אפייה. אין לכם שום סיבה בעולם לא לנסות את זה בבית|צילום: אביבה פיבקו, mako

קינוח שוקולד וגבינה ללא אפייה

המצרכים (12 מנות):
לקרם השוקולד:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
200 גרםשוקולדמריר, שבור לקוביות

לתערובת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת (30%)
500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
1 מיכל שמנת מתוקה
גרגירים ממקל ונילאחד (או כפית תמצית וניל)
חבילה אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:
100 גרם ברס אגוזי לוז (אפשר להסיג בסופרים הטובים או בחנויות למוצרי אפייה. מי שלא מוצא, אפשר להחליף ב-100 גרם פקאן מסוכר מרוסקים)
100 מ"ל שמנת מתוקה

לעלי שוקולד (לא חובה):
12 עלים קטנים
50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר קטן. שופכים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס במלואו.

2. מוזגים את קרם השוקולד לכוסות בזהירות רבה, שהדפנות לא יתלכלכו.

3.מקציפיםאת כל החומרים של תערובת הגבינה, וממלאים בכוסות בעזרתשק זילוף. מפזרים מלמעלה את האגוזים המסוכרים.

4. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה, ומזלפים בעזרת שקית זילוף עם צנתר כוכב על האגוזים המסוכרים.

טיפ: רוצים לקשט את המנה בעלי שוקולד? ככה מכינים אותם בבית

קוטפים 12 עלים (אפשר מכל עץ, רק שלא יהיה רעיל), שוטפים היטב ומיבשים בעזרת נייר מגבת. ממיסים בבן מארי(סיר מעל סיר עם מים רותחים) 50 גרם שוקולד מריר. משמנים מעט את החלק האחורי של כל עלה וטובלים בעדינות בשוקולד. חשוב לטבול אך ורק את החלק האחורי של העלה, אחרת לא תצליחו לקלף אותו. מניחים על נייר אפייה ומצננים במקפיא 30 דקות. מקלפים בעדינות את העלה, ונשארים עם עלה משוקולד. אני מכינה הרבה עלים פעם בהרבה זמן, ושומרת במקפיא.

פרסומת
עלים בשוקולד, אביבה
טובלים את העלים בשוקולד המומס, אבל רק מצד אחד|צילום: אביבה פיבקו, mako