mako
פרסומת

בתנור של אביבה: בראוניז אקסטרה פאדג'יים

אם היו מציעים לנו לעבור לגור בתנור של אביבה, היינו באים בריצה. אפילו הבראוניז שלה הם לא סתם בראוניז – בואו לראות את קינוח השוקולד האולטימטיבי, גרסת אביבה פיבקו

פורסם:
הקישור הועתק
בראוניז אקסטרה פאדג'יים
בראוניז פאדג'יים, פלוס פקאנים פלוס רוטב|צילום: istockphoto, istockphoto

כבר שנים אני אומרת שהיה שצריך להעניק פרס נובל לשלום למי שהמציא את השוקולד. מדובר בחומר הגלם הנפלא ביותר, ומה שיפה בו זה שאפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים, שזה אף פעם לא נגמר. אפשר לאכול אותו פשוט כמו שהוא, בקיץ מכינים איתוגלידה, בחורף ממיסים אותו בחלב חם ומקבלים את השוקו הכי טעים שיש, וזה עוד לפני שהתחלנו לאפות ולבשל איתו. בקיצור, התכוננו להרבה מאוד מתכוני שוקולד פה במדור.

היום אנחנו הולכים על מתכון לבראוניז. באופן אישי אני מעדיפה את הבראוניז שלי קצת פאדג'יים, כלומר רכים ונימוחים מבפנים. אתם מוזמנים להוסיףאגוזיםמכל סוג (לא רק פקאן), ואם אתם ממש חצופים – שוקולד צ'יפס או ציפוי שוקולד (ראו בהמשך) – אבל הם ייצאו מעולים גם ככה, כמו שהם.

בראוניז שוקולד פאדג'

המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
250 גרם סוכר
250 גרם חמאה לא קרה
2 סוכר וניל
4ביצים
180 גרם קמח לבן רגיל
5 כפות קקאו
חצי כפית מלח
200 גרם אגוזיפקאןקצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים כמעט רותחים (בן מארי). חשוב שלא ייכנסו מים לשוקולד.

פרסומת

3.מקציפיםאת החמאה במיקסר ידני.

4. מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יפה.

5. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, בהדרגה.

6. מוסיפים את כל החומרים היבשים (קמח, קקאו ומלח), ולבסוף את השוקולד המומס.

7. מערבבים בעדינות עד שכל החומרים מתמזגים, ומוסיפים את האגוזים.

8. מעבירים לתבנית בגודל 30 על 40 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ומחליקים את התערובת לגובה אחיד.

9. אופים 35 עד 40 דקות, מקררים מעט וחותכים לריבועים. רצוי לאכול חמים. לאחר קירור מלא, שומרים במיכל אטום.

גלידה שוקולד
וואו וו, מה מחכה לכם בקיץ|צילום: istockphoto, istockphoto

רוצים גם רוטב שוקולד? אל תתביישו

מחממים יחד בסיר, על אש קטנה, כוס שלנוטלהומיכל אחד של שמנת מתוקה. מערבבים כל הזמן. כשהבלילה נעשית הומוגנית – שופכים על הבראוניז.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:בראוניז שוקולד פאדג'