זהו טארט עדין על בצק פריך - הגרסה שלי לפאי לימון עם ציפוי מרנג חרוך. במקום מרנג השתמשתי בשמנת מתוקה, והתוצאה - מרעננת, מתוקה וטעימה. 

אם אתם מתעקשים, אפשר להכין את המתכון בגרסת פרווה, אבל לא יעזור כלום - בצק פריך עם חמאה הוא הרבה יותר טעים מבצק פריך שעשוי ממרגרינה. 

טארט לימון (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
טארט לימון. עדין, קליל ומרענן | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המרכיבים:
לבצק:
200 גרם קמח (כוס ועוד 8 כפות)
2 כפות סוכר
קומץ מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים

למילוי הלימון:
150 מ"ל (כ-2/3 כוס) מיץ לימון
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
75 מ"ל שמנת מתוקה
5 ביצים

לקרם השמנת:
300 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 1 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. אופן הכנת הבסיס: מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח, ומוסיפים את החמאה הקרה. מעבדים את החמאה בתוך תערובת הקמח בעזרת קצות האצבעות, כדי ליצור פירורים. מוסיפים את החלמון והמים, ולשים במהירות לבצק
אחיד. עוטפים בניילון נצמד, ומקררים לחצי שעה.

2. אחרי שהבצק הצטנן, מרדדים אותו על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר של כ-32 ס"מ, ומניחים בתבנית טארט בקוטר 28 ס"מ. מהדקים טוב את הבצק לדפנות. מקררים לעוד חצי שעה.

3. מניחים נייר אפייה מעל הבצק וממלאים אותו בגרגירי חומוס או כל קטנייה אחרת שיש בבית. משקל הקטניות ימנע מהבצק להתרומם באפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20 דקות. מצננים.

4. מכינים את המילוי: בעזרת מטרפה מערבבים את כל מצרכי המילוי. מוזגים מעל הבצק, ואופים עוד 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים לגמרי, ומעבירים לשעתיים למקרר.

5. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קרם יציב. בעזרת שק זילוף עם צנתר בצורת כוכב מכסים את כל שטח העוגה. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים שאתם צריכים לפסח
>> עוגת גבינה שלא נופלת? יש דבר כזה