mako
פרסומת

בתנור של אביבה: עוגיות בישקוטי

אביבה מפנקת את אבא שלה בעוגיות ללא שומן, אבל עם הרבה הרבה אגוזים ושוקולד. רוצים גם?

פורסם:
הקישור הועתק

את העוגיות האלה אבא שלי אוהב במיוחד. השבוע החלטתי לשמח אותו, והכנתי לו גרסה עשירה במיוחד שלהן, עם המון אגוזים ושוקולד. עבור כל מי שלא אוהב בצקים שמנים – זאת העוגייה המושלמת. אין בה לא שמן ולא חמאה, והשומן היחיד בה מגיע מהאגוזים – שהם כידוע מאכל בריא ביותר. חוץ מזה, הבישקוטי נשמרות בכלי אטום הרבה הרבה זמן, ופשוט מושלמות לטבילה בקפה.

בישקוטי של אביבה, לפני הפריסה
הבישקוטי: שלב הכיכרות|צילום: אביבה פיבקו, mako
בישקוטי של אביבה, אחרי הפריסה
אחרי הפריסה, בדרך לייבוש נוסף בתנור|צילום: אביבה פיבקו, mako

עוגיות בישקוטי

המצרכים:
2 ביצים
200 גרםסוכר חום דמררה(3/4 כוס דחוסה)
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 5 כפות)
מקל וניל (אם אין: 2 כפיות תמצית וניל)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שבבי שוקולד מריר
100 גרם שקדים פרוסים, קלויים ולא מומלחים
100 גרם צנובר קלוי
100 גרם אגוזי מלך קלויים, שבורים לחתיכות גדולות

אופן ההכנה:

1.מקציפיםבקערה את הביצים עם הסוכר והתוכן של מקל הווניל, במשך 3 דקות.

2.מנפיםפנימה את הקמח ואבקת האפייה, ולשים עד לקבלת בצק.

פרסומת

3. מוסיפים את השקדים, האגוזים, הצנוברים ושבבי השוקולד, ומעבדים לתוך הבצק.

4. מחלקים את הבצק ל-2, מניחים על משטח מעט מקומח ויוצרים שני נקניקים של בערך 25 ס"מ כל אחד.

5. מעבירים את נקניקי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים בעזרת הידיים לעובי של 2 ס"מ ורוחב של 6 ס"מ.

6. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים ומניחים לצינון של 5 דקות. לא מכבים את התנור.

7. בעזרת סכין משוננת חותכים את הכיכרות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

8. אופים 7 דקות, הופכים את העוגיות ואופים 7 דקות נוספות. מוציאים, ומצננים על רשת.