בייגל אמריקאי עם גבינת שמנת וסלמון מעושן - ללא ספק מדובר באחד הכריכים המוצלחים ביותר, לארוחת הבוקר ובכלל. ההבדל בין לחמנייה רגילה לבייגל, מעבר לחור שבאמצע, הוא שאת הבייגל מבשלים לפני האפייה במים רותחים. זה נשמע מוזר, אבל כשתנסו תיווכחו שהבישול הקצר הזה הוא מה שגורם לבייגל להיות מעט צמיגי מבחוץ, שזה אחד המאפיינים העיקריים של הבייגל האמריקאי. בקיצור, גם אם זה מרגיש לכם משונה - אל תוותרו על השלב הזה.

בייגל של אביבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
הבייגלים של אביבה. עם גבינת שמנת וסלמון, בנוהל | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מצרכים (8 יחידות):
250 מ"ל חלב (מעט יותר מכוס. לפרווה אפשר מים)
50 גרם חמאה (לפרווה אפשר מחמאה)
1 כפית מלח
1 כף סוכר
450 גרם קמח (3 כוסות ועוד 3 כפות)
חצי שקית שמרית
1 ביצה, מופרדת לחלבון וחלמון
תוספות: שומשום, פרג, קצח או זרעי פשתן

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב בסיר קטן עם החמאה, המלח והסוכר, רק עד שהחמאה נמסה.

2. מערבבים את הקמח עם השמרים.

3. טורפים את החלבון 15 שניות במטרפה, ומוסיפים לתערובת החלב והחמאה. טורפים מעט, ומוסיפים לתערובת הקמח והשמרים.

4. לשים במיקסר עם וו לישה 10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים להתפחה של כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. לשים מעט את הבצק התפוח, ומחלקים ל-8 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, ונועצים במרכזו ידית של כף עץ. מרימים את המקל יחד עם כדור הבצק, ומסובבים את כדור הבצק במהירות סביב המקל עד שנוצר חור בקוטר של 3 ס"מ במרכז. מסדרים את הבייגלים על משטח מקומח מעט, ומתפיחים 20 דקות נוספות.

6. מרתיחים הרבה מים בסיר רחב. מכניסים בעדינות 2-3 בייגלים למים הרותחים ומבשלים 30 שניות מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבייגלים.

7. טורפים את החלמון עם 2 כפות מים חמים, מברישים את הבייגלה ומפזרים שומשום, פרג, קצח או זרעי פשתן.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 15-20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס שוקו-וניל מהממים
>> והנה קינוח שכבות מדהים שכולו פרווה