המתכון לעוגה הבחושה הזאת הוא עוד מתכון פשוט להכנה, והמתכון האולטימטיבי למי שאוהב בננות. הכי טוב זה להשתמש בבננות בשלות, אבל לא חומות מבפנים, כי זה ישנה את צבע העוגה. הקפידו לעבוד מהר, כי אחרת הבננות ישחירו - וגם זה ישנה את צבע העוגה, ואנחנו רוצים עוגה בהירה.

עוגת בננה וניל (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגת בננה וניל. הפתרון המושלם לבננות בשלות מדי | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המרכיבים:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר (1 כוס)
קורט מלח
3 ביצים
1 מקל וניל (אפשר להחליף בתמצית באיכות טובה, אבל רצוי שלא)
3 בננות בשלות
180 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
2/1 1 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את החמאה הרכה עם הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחת ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

3. חוצים את מקל הווניל לחצי לאורכו, מוציאים בעזרת סכין את הגרגירים השחורים ומוסיפים אותם לתערובת.

4. מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומוסיפים לתערובת.

5. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט, ואופים בחלק התחתון של תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 45 עד 50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קלמנטינה בחושה
>> איך תדעו אם אבקת האפייה שלכם עדיין עובדת?