מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בתנור של אביבה: חלה מתוקה לראש השנה

חלה עגולה עם דבש וחמוציות, שמכינים רק פעם בשנה ובשאר הזמן מתגעגעים. התנור של אביבה עוטה חג

פורסם:
חלה לראש השנה, אביבה
חלה לראש השנה, אביבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

את החלההזאת אני מכינה רק בראש השנה- לא כי היא מסובכת מדי בשביל היומיום, היא לא, אלא פשוט כדי לשמור עליה חגיגית ומיוחדת. כל השנה אני מחכה לה, וכשהיא מגיעה אני נהנית ממנה שבעתיים. חלה מתוקה ועגולה לראש השנה, עם דבש וחמוציות בפנים. שתהיה שנה טובה.

חלה לראש השנה, אביבה
חלה מתוקה לראש השנה. כל השנה אני מחכה לה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

חלה מתוקה לראש השנה

המצרכים (הכוסות במתכון הן של 200 מ"ל):
לבצק:
1.5 כוסות מים
חצי כוס דבש
1 ק"ג קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
100 מ"ל שמן
3 ביצים
רבע כוס סוכר
2 כפיות מלח
1 כוס דחוסה של חמוציות מיובשות

להברשה וקישוט:
1 ביצה
שומשום, פרג, או כל מה שאתם אוהבים על החלה

אופן ההכנה:

1. הבצק: מחממים את המים עם הדבש בסיר קטן, עד שהדבש נמס. מצננים עד לטמפרטורת החדר.

2. מעבירם את כל חומרי הבצק לקערה, ולשים במיקסר עם וו לישה 10 דקות.

3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. לוקחים חישוק של תבנית קפיץ 28 ס"מ או רינג באותה מידה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. יוצרים מהבצק 16-18 כדורים בגודל שווה, ומסדרים בתוך הרינג. מניחים לתפוח עוד חצי שעה.

6. מברישים את החלה בביצה הטרופה, ומפזרים את השומשום או הפרג.

7. אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.