גראטן תפוחי אדמה
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים (עדיפות לזנים עם מעט נוזלים כמו דזירה, ראטה או ויוולדי)
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
3 כפות תערובת "הרב דה פרובאנס"
חצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. שוטפים את תפוחי האדמה ומייבשים היטב.
3. חתוכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ככל שניתן.
4. מניחים נייר אפיה על תבנית גדולה.
5. מסדרים את תפוחי האדמה על התבנית בשכבה אחת.
6. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ותערובת התבלינים.
7. מוזגים את המים הרותחים בקצה התבנית.
8. מכניסים לתנור ל-15 עד 20 דקות ומגישים.
אסקלופ עוף בלימון, צלפים וצ'ילי
המרכיבים:
5 חזות עוף דקים (כ-600 גרם)
שמן זית
קמח
חצי כוס יין לבן
1 לימון סחוט
כף צלפים
חצי פלפל צ'ילי אדום, פרוס
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1. מוזגים מעט שמן למחבת גדולה ומחממים על להבה קטנה.
2. מפזרים את הקמח בתבנית עמוקה.
3. מקמחים היטב את פרוסות העוף.
4. מעבירים למחבת ומטגנים משני הכיוונים.
5. מוסיפים יין לבן ומדליקים לרגע כדי להוציא את טעמי האלכוהול.
6. סוחטים את הלימון פנימה ומוסיפים מעט מים.
7. קוצצים את הצלפים, הצ'ילי והשום.
8. מוסיפים למחבת את הצלפים, הצ'ילי, השום, המלח והפלפל, מבשלים עוד כמה דקות, מורידים מהאש, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
ברולה פטנט
6 מעדני וניל
250 גרם תותים
כף סוכר
מיץ מחצי לימון
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מעבירים את מעדני הווניל לקערה ומערבבים היטב.
2. מעבירים לתבנית חרס ומיישרים עם גב הסכין.
3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר ל-5 עד 10 דקות.
4. חותכים את התותים לרבעים.
5. מעבירים את תותים לקערה ומתבלים בסוכר ולימון עם נגיעות קלות של פלפל שחור.
6. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מפזרים מעל מעט סוכר ושורפים עם ברנר.
7. מקשטים עם התותים המסוכרים ומגישים.