mako
פרסומת

איזה רוטב להוסיף לפסטה: בולונז או שמנת?

ברוטב בולונז יכולים להיות בשר רזה ותוספת של ירקות – ואילו ברוטב אלפרדו יש רק שמנת. הדיאטנית שלנו קובעת חד משמעית: לכו על הבולונז, תהיו שבעים יותר ושמנים פחות

חלי אבקסיס רוסטוקר, דיאטנית קלינית
mako אוכל
פורסם:
הבולונז הסודי של אמא מיקי
הבולונז הסודי של אמא מיקי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

פטוצ'יני ברוטב שמנת פשוט
שמנת היא משמינה. פסטה אלפרדו | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פסטה בולונז יכולה להיות מנת בריאות

מהן התכונות של מנת פסטה מצטיינת? זו צריכה להיות מנה שתשביע אותנו, אבל גם שיהיה לה מחיר קלורי הולם שלא יסתכם בעלייה במשקל. מבחינת הקמח, חיטת דורום מלאה תהיה האופציה האיכותית ביותר. קיים הבדל משמעותי בין הקמח הלבן לקמח המלא: המלא נטחן מגרגרי החיטה על כלל מרכיביהם, כך שהפסטה המלאה מכילה כמעט פי 5 יותר סיבים תזונתיים, פי 2 יותר חלבון וכמות הויטמינים והמינרלים גדולה בה לאין שיעור בהשוואה לפסטה העשויה מקמח לבן. תכולת הסיבים, הויטמינים והמינרלים הגבוהה חיונית לתחושת השובע שלנו, ועוזרת לנו להימנע מריפיל של עוד מנה.

ומה לגבי הרוטב? הרי ההכרעה שלנו הפעם קשורה למה שמוגש על הפסטה. הבולונז הוא רוטב המבוסס על בשר בקר טחון שמבושל ברוטב עגבניות. כמות השמן הדרושה לבישולו איננה גדולה כלל, ויכולה להסתכם בשתי כפות ל-300 גרם בשר.
מקור השומן ברוטב הבולונז מגיע לרוב דווקא מסוג הנתח שנטחן וכמות השומן שנטחנת איתו – כאשר הבחירה היא בנתחי בקר רזים שהוסר מהם השומן הנראה לעין, מדובר בבחירה מוצלחת. שאלו את הקצב על נתחי בשר רזים בדומה לכתף (מספר 4) או פילה (מספר 12). מכיוון שהנתחים לא עשירים בשומן תוכלו להפוך אותם לעסיסיים יותר על ידי שימוש בעגבניות טריות מגורדות, בצל ושאר ירקות, מה שגם ישדרג את ערכה התזונתי של המנה שלכם.

הבולונז הסודי של אמא מיקי
יכולה להיות מנה עשירה, משביעה ואפילו בריאה. בולונז | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

האלפרדו טעים, אבל לא כדאי

אם מדובר בפסטה בולונז המורכבת מחיטה מלאה, מבשר רזה ומירקות, הרי שמדובר במנה נהדרת שכוללת גם חלבון שתורם לשובע ארוך טווח, גם פחמימה מורכבת שמסייעת לעלייה הדרגתית של רמות הסוכר בדם וגם ירקות שתורמים נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים.

פרסומת

ורוטב האלפרדו? הוא מבוסס על שמנת מתוקה, חמאה ותבלינים שונים. בקרטון (250 מ"ל) של שמנת מתוקה 38% יש כ-900 קלוריות ושפע של שומן רווי. מקבלים רוטב טעים - אבל דל בנפח, לא משביע ועתיר בקלוריות לא איכותיות.

הבחירה שלי די ברורה, לא? פסטה ברוטב בולונז היא מנה משביעה יותר, מאוזנת יותר ולרוב איכותית יותר.

הכותבת היא דיאטנית קלינית ברשת הולמס פלייס