גלידה שוקולד (צילום: Vladimir Sretenovic, Istock)
ניקח רק כף אחת. בעצם, שתיים | צילום: Vladimir Sretenovic, Istock
הקיץ לקראת סופו, אבל זה לא ימנע מרבים מאיתנו להמשיך להתפנק על גלידות גם בחודשים הקרובים. איזה שיקולים כדאי שניקח בחשבון כדי שנוכל למזער נזקים גם בעולם הגלידות?

הגלידות שמוצעות לנו נחלקות למספר סוגים: גלידות השמנת שמכילות יחסית כמות קלוריות רבה, כ-280 קק"ל ל-100 גרם, גלידות על בסיס יוגורט או גלידות חלביות שיכילו רק כ-160 קלוריות לאותה כמות גלידה, וגלידת סורבה - שתכיל כ-140 קלוריות.

גם הארטיקים – או, בעצם, גלידות על מקל – מגוונים. גם ביניהם נמצא ארטיקים על בסיס גלידת שמנת, פרי או גלידה חלבית. ולמרות שבכדור גלידת שמנת יש כ-140 קלוריות, כמות זהה לזו שתמצאו בשלגוני שמנת רבים, היתרון המשמעותי של הארטיקים הוא מעצם היותם ארוזים במנות מוגדרות מראש.

אל תהיו תלויים בחסדיה של מוכרת הגלידה

כשאנחנו בוחרים ארטיק, נוכל לדעת את כמות הקלוריות שבו ממבט מהיר בטבלת הסימון התזונתי על גבי האריזה, מה שלא נוכל לעשות כאשר מנת הגלידה שלנו תהיה תלויה בנדיבותה של מוכרת הגלידה שמולנו או כאשר אנחנו בוחנים את מידת השליטה העצמית שלנו בעודנו מוזגים לעצמנו "מנת" גלידה מקופסת גלידה של ליטר שנמצאת במקפיא.

עבור רוב האנשים, וגם עבורי – בתור חובבת גלידות בעצמי - הבחירה בארטיק תהיה הבחירה המושכלת. המנה מדודה, ולאחר שסיימנו לאכול נותרת מולנו תזכורת ויזואלית, האריזה, לכמות הקלוריות שאכלנו.

ארטיק מצופה שוקולד (צילום: Renata Osinska, Istock)
מנה קבועה וידועה מראש תעזור לכם לשלוט בעצמכם. ארטיק מצופה | צילום: Renata Osinska, Istock

וכמה קלוריות אכלנו? שיקול הדעת שלכם בטרם תגיעו לקופה בסופר הוא שקובע את איכות התזונתה שלכם. במידה ואתם מפנקים את עצמכם לעיתים רחוקות מאוד בגלידה, למה שלא תתפנקו עם הגלידה האהובה עליכם? גם אם היא מכילה כמות קלוריות גדולה יחסית (גלידות שמנת כמו מגנום, לדוגמא), זו בכל זאת תהיה אופציה טובה יותר בהשוואה לליטר גלידת שמנת שתשב במקפיא.
במידה ואתם זקוקים לפינוק לעיתים קרובות יותר, כדאי לכם לבחור מוצר קטן, כזה שהמחיר הקלורי שתשלמו בעבורו לא יהיה גבוה: ארטיק כמו סולרו (כ-130 קלוריות), פרילי 30% פרי (90 קלוריות) או "מיני גלידות" – גלידות שמנת איכותיות במנות קטנות, כמו למשל סקיני קאו (כ-130 קלוריות ליחידה) או מיני טילון (כ-60 קלוריות ליחידה).

זה לא חייב להיות הכל או כלום

גם במידה ובחרתם לאכול גלידה בחוץ תוכלו להפעיל את עיקרון מזעור הנזקים. חישבו למה הייתם רגילים עד עכשיו, ובחרו לפעול באופן יותר שקול הפעם, ולהרוויח: מי שהיה רגיל לפנק את עצמו בגביע גלידה (שהוא כשלעצמו מכיל כ-40 קלוריות) עם שני כדורי גלידת שמנת, ויבחר כעת בכוס (0 קלוריות) עם כדור גלידת שמנת אחד וכדור סורבה אחד, כבר חסך לעצמו ומזער נזקים.

שימו לב: העיקרון הוא לזנוח את חשיבת הדיאטה התבניתית של הכל או לא-כלום ("היום אוכל כפי יכולתי וממחר דיאטה") – ובמקומו לאמץ דפוסים של שליטה עצמית, בחירה מושכלת ושיפור קבלת החלטות באופן אקטיבי. שמירה על הגזרה לא צריכה לבוא על חשבון הנאות החיים והמאכלים האהובים עליכם; כל מה שאתם צריכים לעשות זה להפעיל שיקול דעת, בדיוק כמו שאתם עושים בכל תחום אחר בחיים.

>> בפעם הקודמת בדקנו איזו ארוחת בוקר משמינה יותר, מוזלי או חביתה?
>> מבשלים עם הילדים: פיצה על בצק עלים