נהוג לחשוב על הקינוח כעל מנה שמסמנת את סוף הארוחה, משהו פשוט ומתוק שאנחנו מכניסים לפה רגע לפני שקמים מהשולחן וממשיכים את החיים עד לארוחה הבאה. אבל יש כאלה שרואים במתוקים משהו הרבה יותר עמוק מזה. אלה לוקחים את הטעם המתוק והופכים אותו לאומנות של ממש. הם משתמשים בידע הרב שרכשו, בניסיון שצברו ובכישרון שלהם - על מנת לייצר מגדנות, פרלינים, לשונות ומיני מתוקים שיוצאים מגדר הרגיל, עם עיצוב מופלא שמהווה ביטוי להשקפת עולמם. אלו הם המנטורים הקולינריים הישראליים הגדולים שלנו, ובשבוע הקינוחים הם יגיעו להתארח, יוציאו מהדורות מיוחדות ויעבירו סדנאות שונות. הנה כל הפרטים:

טל שפיגל, Desserted in Paris

שפיגל מגיע מפריז במיוחד ל-Baileys Time בהוטל מונטיפיורי, שם יגיש שלושה קינוחים שרקח עבור שבוע הקינוחים לצד קוקטיילים מבוססי Baileys. 

שבוע הקינוחים של ישראל- קינוח 2 (צילום: טל שפיגל)
צילום: טל שפיגל

אי אפשר להזכיר קינוחים מבלי לדבר על מלך הקינוחים הישראלי, שליחנו בפריז - טל שפיגל, המוכר יותר בשם חשבון האינסטגרם שלו “Desserted in Paris". אל העמוד, שמחזיק כיום מעל ל-315 אלף עוקבים, מעלה שפיגל מידי יום תמונה של קינוח צבעוני התואם ויזואלית את זוג הנעליים אותן נועל בתמונה. התמונות מצולמות תמיד מאותה הזווית העליונה והנעליים המתחלפות שייכות כולן לאוסף הנעליים הצבעוני והמרשים של שפיגל, שמונה עשרות אם לא מאות זוגות. את דרכו המקצועית החל שפיגל באופן לא מפתיע בלימודי תקשורת חזותית בשנקר וכשסיים, החל לעבוד בקריאייטיב של חברת הפרסום ״מקאן אריקסון״. משם יצא לדרך עצמאית עם סטודיו משלו, אך תשוקתו לקונדיטוריה בערה בו עוד מגיל צעיר וכשהגיע הרגע הנכון - החליט שפיגל לסגור את הסטודיו ולעבור לפריז, שם למד בבית הספר הנחשב לקולינריה ״פראנדי״. מאז שסיים את לימודיו, שפיגל מתגורר בפריז, מפעיל את חשבון האינסטגרם המצליח שלו ועוסק בייעוץ, לימוד ובקריאייטיב למותגים מובילים.

במהלך שלושה ימים בשבוע הקינוחים יגיש שפיגל בהוטל מונטיפיורי בין השעות 16:00-20:00 שלושה קינוחים: פחזנייה שחורה עם קרם שומשום שחור וקונפי של וורדים ופטל ואנטרומה - עוגת מוס שוקולד וכוסמת וטארט של אשכוליות אדומות. הקינוחים יוגשו לצד קוקטיילים מבוססי Baileys.

תאריכים: 11-12-13 בפברואר, 16:00-20:00
כתובת: הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36 תל-אביב
להזמנות: 03-5646100

איקה כהן, שוקולטיירית

איקה שוקולד (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

השוקולטיירית הטובה בארץ איקה כהן, הלא היא ״איקה שוקולד״, תצא עם מהדורה מוגבלת של לשונות שוקולד ממולאים Baileys ובבירה GUINNESS.

בעשייתה משלבת איקה ידע רב, ניסיון עשיר וכשרון טבעי כשהיא מייצרת את המגדנות והתופינים מבוססי השוקולד שנחשבים לטובים בישראל ולא בכדי. רגע לפני לימודי התואר השני שלה באוסטרליה, החליטה איקה לטייל והתאהבה בעולם השוקולד. היא שבה ארצה ועבדה ב״לה סנטרל״ של השף קונדיטור קלוד בן סימון ולאחר כשנה טסה לפריז כדי ללמוד את אמנות השוקולטרי. לכשסיימה, עבדה והתמחתה אצל שניים מהשוקולטיירים המפורסמים בעולם - ז׳אק ז׳נאן ומישל שודאן. לפני כשבע שנים היא פתחה את השוקולטרי שלה בתל-אביב ומאז היא לא חדלה לקבל פרסים והכרה בינלאומית ומקומית, כשהשוקולדים שלה זוכים להצלחה מסחררת גם בבירות השוקולד הנחשבות בעולם כמו פריז וטוקיו.

במהלך שבוע הקינוחים, תוציא כהן מהדורה מוגבלת של אריזת לשונות השוקולד שלה - לשונות ממולאים בבירה GUINNESS ולשונות ממולאים ב Baileys. בשנים האחרונות ״איקה שוקולד״ מזוהה עם לשונות החתול אותן היא מייצרת, מתוך זיקה נוסטלגית לאצבעות השוקולד שעוצבו בצורה המזכירה את לשון החתול, שמקורן ככל הנראה באוסטריה של סוף המאה ה-19. בארץ, יוצרו לשונות החתול בשנות ה-20 וה-30 של המאה הקודמת בבתי החרושת לשוקולד של ליבר ועלית והיו להצלחה גדולה. רבים מאיתנו עוד זוכרים את סבתא מחביאה לשונות שוקולד בתוך אריזה מקושטת על מדפי המטבח.

אריזת השוקולדים של ״איקה שוקולד״ תהיה זמינה באתר שלה במהלך שבוע הקינוחים בלבד. בנוסף, כהן תשתף פעולה עם כמה מהמסעדות המובילות בישראל ותייצר להן קינוחים מבוססי שוקולד ובירה GUINNESS.

איקה שוקולד (צילום: אנטולי קינצקי)
צילום: אנטולי קינצקי

שבוע הקינוחים יתקיים בין התאריכים 11-18 בפברואר בחסות Baileys ובירה GUINNESS.

על נותני החסות:

Baileys הוא ליקר אייריש קרים הנמכר בעולם. שילוב של וויסקי אירי ושמנת אירית יחד עם שבבי קקאו, מקלות וניל וקרמל, יוצרים משקה קרמי, קטיפתי ובעל טעם ייחודי. בכוס נמוכה מלאה בקרח או במשקאות הקפה והקינוחים, Baileys  מושלם לשתייה בסיום כל ארוחה או בסוף יום ארוך או פשוט כשמתחשק לנו משהו מתוק. 

בירה GUINNESS  היא בירת פרימיום כהה בעלת 4.2% אלכוהול (מחבית) מסוג סטאוט, המבושלת במבשלת סנט ג'יימס שבאירלנד. לבירה איזון מושלם בין מרכביה הקבועים שבהן: פרחי כשות, מים זכים ממעיינות וויקלו שבאירלנד ושעורה קלוייה מעניקים לה את צבעה האדום הכהה והעמוק, כאשר טעמה המריר נוצר מהקלייה הארוכה המאפרת הנאה של חווית טעם. ייחודיותה של בירה GUINNESS  היא במזיגה האיטית שלה ובששת השלבים עד לקבלת הפיינט המושלם. סודה של הבירה הוא בהקפדה יתרה על אותה הנוסחה הייחודית לה כבר 257 שנה

יזמות ויחסי ציבור ג׳ינג׳ר תקשורת, מור שובבו הראל עומד בראש ג׳ינג׳ר תקשורת, משרד יחסי הציבור הגדול בישראל בתחום הקולינריה והלייף סטייל, קיים משנת 2012. בין הפרויקטים הגדולים שהמשרד הוביל: השקת ברגר קינג ישראל, שבוע הקולינריה הצרפתית, שבוע המטבח האיטלקי, שבוע אסיה, אירווזיון, תל אביב איט, והמסעדות הטובות בישראל ועוד.