mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגת שוקולד כשל"פ

עוגת שוקולד בלי קמח? אין שום בעיה. התמודדנו עם האתגר ויצאנו כשידנו על העליונה - עם עוגה דחוסה, מתוקה, עסיסית ומושחתת, שמתאימה לחג המצות אבל ממש לא רק

הקישור הועתק
עוגת שוקולד לפסח - פרוסה
פסח יקר, אתה לא מאיים עלינו. עוגת שוקולד כשל"פ|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת שוקולד לפסח

ציוד:
תבנית עגולה מתפרקת, 22-24 ס"מ
תבנית מלבנית גדולה וגבוהה יותר
נייר אפייה
נייר כסף
* המידות במתכון על פי כוס בנפח 240 מ"ל

המרכיבים:
230 גרם חמאה חתוכה לקוביות
340 גרםשוקולדמריר 60% שבור לקוביות
1 כוס סוכר
5ביציםבגודל M
1 קופסה מילוי אוכמניות (מומלץ של מימונס)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. משמנים את התבנית היטב, ומרפדים את התבנית (בסיס ושוליים) בנייר אפייה משומן.

עוגת שוקולד לפסח - התבנית המרופדת
משמנים את התבנית, ואז את נייר האפייה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר כסף, כדי למנוע כניסה של מים באפייה.

4. ממיסים חמאה ושוקולד בסיר בינוני מעל אש נמוכה. מערבבים מדי פעם עד להמסה מלאה, ומניחים בצד.

5.מקציפיםבמיקסר את הביצים והסוכר, עד שהכמות משלשת את נפחה ומתקבל קצף בהיר ותפוח, בערך 4 דקות.

6.מקפליםפנימה את תערובת השוקולד עד אחידות, ומעבירים לתבנית.

עוגת שוקולד לפסח. קצף של ביצים וסוכר
אחרי 4 דקות זה מה שאתם אמורים לקבל|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
פרסומת
עוגת שוקולד לפסח - קיפול תערובת השוקולד
וככה זה נראה בזמן הקיפול|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. מניחים את התבנית העגולה בתוך התבנית המלבנית הגדולה, ומכניסים לתנור. יוצקים לתבנית הגדולה מים חמים לפחות עד חצי מגובה התבנית העגולה, ומכסים את התבנית העגולה בנייר כסף.

עוגת שוקולד לפסח - בתבנית לפני האפייה
הבלילה שלנו מוכנה, וכבר מונחת בתוך האמבטיה שלה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת שוקולד לפסח - עוטפים את התבנית בנייר כסף
עוד קצת נייר כסף, ולתנור|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת שוקולד לפסח - העוגה השלמה
רמז: ככה זה ייראה עוד מעט|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8. אופים שעה ורבע עד להתייצבות, או עד שכשנוגעים בקלילות עם האצבע בפני העוגה היא נשארת נקייה. זה בסדר שהעוגה תישאר מעט רוטטת במרכז.

9. מצננים, שופכים מעל העוגה את האוכמניות ומאחסנים בקירור.

* מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.