שיא השחיתות: מרק שוקולד עם מקלות בצק פריכים
המתכון הבא פותר לכם את שתי הבעיות הגדולות של החורף: הקור והרצון להישאר בבית ולאכול משהו מנחם. חממו לכם את לילות החורף עם מקלות פריכים של סוכר וקינמון הטבולים בים של שוקולד חם

המרכיבים:
למרק השוקולד:
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף ליקר קפה או שוקולד (אופציה)
תבנית מרופדת בנייר אפייה (התבנית הגדולה של התנור)
גלגלת חיתוך של פיצה, או סכין גדולה וחדה
מערוך
אופן ההכנה:
1. מכינים את מרק השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ביחד עם השמנת המתוקה בפולסים של 20 שניו,ת עד המסה מוחלטת ואחידה. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים את הליקר. מניחים בצד.
2. מכינים את המקלות המתוקים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מפזרים כוס אחת מהסוכר על משטח העבודה. פותחים את הבצק המגולגל ומשטחים אותו מעל הסוכר, ומפזרים בצורה אחידה מעל הבצק את כוס הסוכר השנייה.
4. מרדדים מעט עם מערוך כדי להחדיר את הסוכר לתוך הבצק.
5. מטפטפים מעל הבצק את החמאה המומסת, ומפזרים מעל קינמון.

6. חותכים את הבצק בעזרת הגלגלת לרצועות באורך 15 ס"מ וברוחב 2 ס"מ, ומעבירים לתבנית האפייה. אפשר להשאיר אותן כמו שהן, או לגלגלן מעט לצורת בורג.

7. אופים במשך 10-13 דקות, ונזהרים לא לשרוף את הסוכר.
8. מגישים את מרק השוקולד בצלוחיות אישיות, יחד עם מספר מקלות מתוקים.
* את המקלות הנותרים שומרים בקופסה אטומה, ואת המרק במקרר.