מרק שוקולד עם מקלות פריכים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מרק שוקולד עם מקלות מתוקים. מי אמר שאי אפשר לאכול מרק לקינוח? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
למרק השוקולד:
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף ליקר קפה או שוקולד (אופציה)

למקלות המתוקים:
1 ק"ג בצק עלים קפוא מופשר
2 כוסות סוכר
מעט קינמון (אופציה)
50 גרם חמאה מומסת

תבנית מרופדת בנייר אפייה (התבנית הגדולה של התנור)
גלגלת חיתוך של פיצה, או סכין גדולה וחדה
מערוך

אופן ההכנה:

1. מכינים את מרק השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ביחד עם השמנת המתוקה בפולסים של 20 שניו,ת עד המסה מוחלטת ואחידה. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים את הליקר. מניחים בצד.

2. מכינים את המקלות המתוקים: מחממים תנור ל-200 מעלות.

3.  מפזרים כוס אחת מהסוכר על משטח העבודה. פותחים את הבצק המגולגל ומשטחים אותו מעל הסוכר, ומפזרים בצורה אחידה מעל הבצק את כוס הסוכר השנייה.

4. מרדדים מעט עם מערוך כדי להחדיר את הסוכר לתוך הבצק.

5. מטפטפים מעל הבצק את החמאה המומסת, ומפזרים מעל קינמון.

מרק שוקולד עם מקלות פריכים - מכינים את המקלות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מפזרים סוכר, חמאה וקינמון מעל הבצק וחותכים לרצועות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. חותכים את הבצק בעזרת הגלגלת לרצועות באורך 15 ס"מ וברוחב 2 ס"מ, ומעבירים לתבנית האפייה. אפשר להשאיר אותן כמו שהן, או לגלגלן מעט לצורת בורג.

מרק שוקולד עם מקלות פריכים - מסובבים את המקלות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אפשר להשאיר את המקלות כמו שהם, או לגלגל אותם לצורת בורג | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. אופים במשך 10-13 דקות, ונזהרים לא לשרוף את הסוכר.

8. מגישים את מרק השוקולד בצלוחיות אישיות, יחד עם מספר מקלות מתוקים.

* את המקלות הנותרים שומרים בקופסה אטומה, ואת המרק במקרר.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד ענקיות
>> איך מכינים חלבה? יצאנו לבדוק


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים