דונאטס בטטה 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
דונאטס בטטה. גם זה הולך בחנוכה הקרוב | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (ל-12 דונאטס גדולים):
700 גרם בטטות
250 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
שמן לטיגון

לזיגוג:
120 גרם סוכר
6 כפות מים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבטטות בקליפתן עד שהן מתרככות. מצננים מעט ומקלפים.

2. מועכים את הבטטות עד שמתקבל פירה חלק, ונותנים להן להצטנן לחלוטין.

דונאטס בטטה מערבבים פירה עם החומרים היבשים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מערבבים את פירה הבטטה עם החומרים היבשים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. מוסיפים לפירה הבטטות את יתרת החומרים, ולשים עד קבלת בצק רך ואחיד.

דונאטס בטטה חותכים את הבצק לחלקים שווים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מחלקים את הבצק לחלקים שווים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. מקמחים את משטח העבודה בהרבה קמח (הבצק מאוד דביק) ומעצבים את הבצק למלבן בעובי 5 ס"מ בערך. מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור.

5. ומשטחים כל כדור בעזרת כף היד לעובי של כ-1 ס"מ.

דונאטס בטטה משטחים ומעצבים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
משטחים, הופכים לעיגול וקורצים באמצע חור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. בעזרת כוס קטנה (כוס שוט של אלכוהול) או בעזרת חותכן עגול, קורצים חור במרכז כל סופגנייה.

דונאטס בטטה מטגנים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד לצינון.

8. בינתיים מכינים את הזיגוג: בסיר בינוני מעל אש בינונית, ממיסים את הסוכר במים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, עד שהסירופ מסמיך.

9. מטביעים כל דונאט בתוך הסירופ ומעבירים לצלחת. מגישים מיד.

>> בשבוע שעבר הכנו מיני פריטרס - טיגוניות ריקוטה עם מייפל וגלידה
>> שומרים על הגזרה עם קציצות דיאטטיות והמון ירקות