mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגת סטיקי טופי קרמל

עוגה עסיסית, דביקה ומתוקה, שבאה פיקס עם רוטב קרמלי חסר פשרות. רוצים בריאות? אם תחפשו טוב, תמצאו בפנים גם תמרים

הקישור הועתק
סטיקי טופי קרמל - תקריב פרוסה
סטיקי טופי קרמל. איזה דוגמנית|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית:קפיצית 24, אטומה לחלוטין ומשומנת

הרכיבים:
250 גרם תמרים מעוכים (נמכר באריזת וואקום)
גרידה מחצי תפוז
1/2 כפית סודה לשתייה
כף קפה נמס, מומס בשתי כפות מים חמים
300 מ"ל מים רותחים (בערך כוס ורבע)
120 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר דמררה (11 כפות גדושות)
4 ביצים בלולות
240 גרם קמח תופח (כוס וחצי)

לרוטב טופי קרמל:
100 גרם חמאה
250 גרם סוכר דמררה
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את התמרים, הסודה, קליפת התפוז והקפה. שופכים מעל מים חמים, מכסים וממתינים כשעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

סטיקי טופי קרמל - העוגה השלמה
ככה היא נראית בלי הרוטב|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. ממיסים בסיר את כל חומרי הרוטב. כשהסוכר נמס ממשיכים לבשל על אש קטנה ללא ערבוב, עד שהרוטב מסמיך ומתכהה מעט (זה לוקח בערך 6 דקות).
4. שופכים לתבנית המשומנת מעט מהרוטב, עד לכיסוי התחתית.
5. טורפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או עם מטרפה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומקפלים פנימה את הקמח – רק עד אחידות.
7. מערבבים היטב את תערובת התמרים ומוסיפים.
8. מעבירים לתבנית ואופים 45 דקות.
9. מצננים את העוגה מעט ומשחררים מהתבנית. מגישים עם כמות יפה של רוטב, ואם רוצים גם עם כדור גלידת וניל או שמנת חמוצה.

הערות:
• מבוסס על מתכון של גילי לב ארי.
• את הרוטב שומרים במקרר. כשרוצים להשתמש בו שוב מחממים מעט במיקרו.
• את העוגה שומרים מחוץ למקרר בכלי סגור.

סטיקי טופי קרמל - פרוסה בצועה
הייתם מאמינים שיש תמרים בפנים?|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים