טארט קרם פסיפלורה - מוכן (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
טארט קרם פסיפלורה. הקישוטים לא בגדר חובה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

טארט קרם פסיפלורה

ציוד:
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
מומלץ מאוד: משקל דיגיטלי
בקבוק הכי פשוט של תינוקות (עולה 10 שקלים), למדידת הנוזלים
נייר אפייה לקישוט הקרמל, או קונוס מתכת אם יש

המרכיבים:

לבצק:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
2.5 כפיות חלב
250 גרם קמח

לקרם הפסיפלורה:
3 ביצים
125 גרם סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
75 מ"ל מיץ פסיפלורה, מסונן מגרעינים
מיץ מתפוז אחד
מעט מיץ לימון (לא חובה)
150 מ"ל שמנת מתוקה

לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר

לקישוט הקרמל:
1 כוס סוכר
מעט מים

אופן ההכנה:

מתחילים עם הקלתית:

1. מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.

2. מוסיפים את הווניל, הביצה והחלב, וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית רק עד שהוא נטמע בתערובת.

4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

5. מרדדים את הבצק הקר לעובי כ-6 מ"מ. משטחים בתבנית (תחתית ושוליים), מחוררים במזלג ומחזירים לתנור ל-15 דקות.

טארט קרם פסיפלורה - בצק מרודד לגודל התבנית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מרדדים את הבצק לגודל התבנית (זה יוצא בערך 6 מ"מ עובי) | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
טארט קרם פסיפלורה - הבצק בתבנית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
הנה הוא מסודר יפה יפה בפנים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

7. אופים את הבצק אפייה עיוורת 15 דקות (מכסים את הבצק בנייר כסף או נייר אפייה, מפזרים קטניות שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתפח ומכניסים לתנור).

8. מסירים את נייר הכסף או נייר האפייה והקטניות ואופים לפחות 10 דקות נוספות, או עד שהבסיס יציב ויבש. מניחים במקרר.

9. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המילוי:

1. טורפים בקערה את הביצים והסוכר, ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הפסיפלורה, מיץ התפוזים, מיץ הלימון והשמנת המתוקה.

2. מערבבים הכל יחד ומשתדלים שלא ייווצרו בועות.

3. טועמים, ומוסיפים טעמים חמוץ או מתוק אם רוצים. שימו לב, טעם המלית לא ישתנה הרבה אחרי האפייה.

4. יוצקים את המילוי לקלתית האפויה.

5. אופים ב-160 מעלות 30-35 דקות, גם אם המילוי נראה לכם עדיין רוטט ולא מוכן. בצינון הוא יתייצב.

מכינים את קישוט הקרמל, אם רוצים:

1. שמים את הסוכר בסיר בינוני ומניחים מעל אש בינונית. זולפים מים עד הספגת הסוכר ולא יותר, ומערבבים להמסה.

טארט קרם פסיפלורה - הספגת המים בסוכר (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מרטיבים את הסוכר | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

2. ממשיכים לבשל עד לקבלת צבע ענברי (זהוב מעט כהה), ומורידים מיד מהאש.

3. זולפים צורות בעזרת מזלג בצורה חופשית על נייר אפייה, מחכים לצינון ושוברים לחתיכות. אם יש קונוסים, זולפים את הקרמל עליהם.

טארט קרם פסיפלורה - קרמל (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
זולפים קרמל על נייר אפייה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
טארט קרם פסיפלורה - קונוסים עם קרמל (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
או על קונוסים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הגשה:

1. מקציפים את חומרי הקצפת לקבלת קצפת רכה.

2. נועצים בכל פרוסה חתיכת קרמל, ומגישים עם הקצפת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טארט קרם פסיפלורה

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם עוגת שוקו-בננה ואגוזים
>> מרגישים שמנים רק מלקרוא? הנה הסלט המפנק של אינה
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק