עוגיות גבינה לימוניות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגיות גבינה לימוניות . אפשר לשחק עם העיצוב כיד הדמיון | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
240 גרם חמאה רכה (כדאי להוציא מהמקרר לילה לפני)
85 גרם גבינת שמנת
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפות גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
אבקת סוכר לזרייה על העוגיות

כלים:
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
שק זילוף
צנתר משונן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומניחים בצד.

3. במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה והגבינה במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת קרמית.

4. מוסיפים סוכר וממשיכים לערבל. מוסיפים גם ביצה, גרידת לימון ומיץ לימון, ומערבלים היטב לאחידות (לא נורא אם הבלילה מעט תתפרק, זה יסתדר כשנוסיף קמח).

5. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את החומרים היבשים, מערבלים מעט עד אחידות.

עוגיות גבינה לימוניות - מזלפים עיגול (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אפשר לעצב לצורת עיגול | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. מכניסים את הבלילה לשק הזילוף ומזלפים עוגיות בדוגמא שרוצים, במרחק של 2 ס"מ אחת מהשנייה. כדאי לשמור על גודל אחיד בכל נגלה של אפייה בכדי שהעוגיות ייצאו אחידות.

עוגיות גבינה לימוניות - מזלפים שמונה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
גם לצורה של שמונה, ובעצם לכל צורה שתרצו | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משחימות קלות. לא נוגעים בעוגיות עד שהן לא קרות לחלוטין. מפזרים עליהן אבקת סוכר ומאחסנים בקופסא אטומה עד 5 ימים.

שתפו את העוגיות הלימוניות עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו מרק שוקולד עם מקלות פריכים
>> חיים כהן מדבר, ומסביר: "מטבח זה מלחמה"


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים