mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגיות גבינה לימוניות

פריכות מבחוץ, רכות ונמסות מבפנים, העוגיות האלו מצוינות עם כוס תה או קפה, או סתם כנשנוש לימוני ומענג. בימים גשומים כמו היום, הן גם יספקו תעסוקה נהדרת לילדים

הקישור הועתק
עוגיות גבינה לימוניות
עוגיות גבינה לימוניות . אפשר לשחק עם העיצוב כיד הדמיון|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
240 גרם חמאה רכה (כדאי להוציא מהמקרר לילה לפני)
85 גרםגבינת שמנת
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפות גרידתלימון
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
אבקת סוכר לזרייה על העוגיות

כלים:
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
שק זילוף
צנתרמשונן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומניחים בצד.

3. במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה והגבינה במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת קרמית.

4. מוסיפים סוכר וממשיכים לערבל. מוסיפים גם ביצה, גרידת לימון ומיץ לימון, ומערבלים היטב לאחידות (לא נורא אם הבלילה מעט תתפרק, זה יסתדר כשנוסיף קמח).

5. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את החומרים היבשים, מערבלים מעט עד אחידות.

עוגיות גבינה לימוניות - מזלפים עיגול
אפשר לעצב לצורת עיגול|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. מכניסים את הבלילה לשק הזילוף ומזלפים עוגיות בדוגמא שרוצים, במרחק של 2 ס"מ אחת מהשנייה. כדאי לשמור על גודל אחיד בכל נגלה של אפייה בכדי שהעוגיות ייצאו אחידות.

עוגיות גבינה לימוניות - מזלפים שמונה
גם לצורה של שמונה, ובעצם לכל צורה שתרצו|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משחימות קלות. לא נוגעים בעוגיות עד שהן לא קרות לחלוטין. מפזרים עליהן אבקת סוכר ומאחסנים בקופסא אטומה עד 5 ימים.

מצאתם טעות לשון?