עוגת פרג תפוזים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת פרג תפוזים. תאימינו או לא, יש בפנים תפוזים שלמים עם הקליפה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לעוגה:
3 כוסות קמח לבן
1 שקיק אבקת אפייה
1 כפית שטוחה מלח
2 כפות פרג
2 תפוזים עסיסיים שלמים
6 ביצים
2 כוסות סוכר (לא פחות)
250 גרם חמאה מומסת
2 כפיות תמצית וניל משובחת

ריבת תפוזים למריחה

לקצפת הרכה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר

תבנית עגולה מתפרקת משומנת היטב בקוטר של 24-26 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את החומרים יבשים : קמח, אבקת אפייה, מלח ופרג. מניחים בצד.

שוטפים היטב את התפוזים, חותכים אותם לכמה פלחים (עם הקליפה) ומסירים את הגרעינים. מרסקים אותם היטב במעבד מזון לפחות ל-5 דקות עד שהם נטחנים דק.

3. מניחים בקערת המערבל ביצים וסוכר, ומקציפים עד לקצף בהיר ותפוח. מנמיכים מהירות ומוסיפים בזרזיף דק את החמאה המומסת ואת תמצית הווניל. כהתערובת אחידה מוסיפים את התפוזים ומערבים מעט.

4. מקפלים פנימה בעזרת כף עץ ובזהירות את  החומרים היבשים רק עד אחידות.

עוגת פרג תפוזים בדרך לתנור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה היא נראית בדרך לתנור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. יוצקים לתבנית ואופים 65-70 דקות, או עד שקיסם המוכנס יוצא יבש.

6. כשהעוגה עדיין חמימה מורחים עליה ריבת תפוזים מניחים לקירור מוחלט.

7. מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקצפת רכה. ניתן למרוח בבת אחת את כל הקצפת מעל העוגה ולאחסנה בקירור, או לחילופין ניתן להוסיף את הקצפת רק בהגשה.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת חלב מרוכז עם קרם ריבת חלב
>> מג'דרה מאורז מלא ושעועית מש

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים