לחם בננה 2 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת בננה ואגוזים. כיפית כמו שהיא, אבל במיוחד עם ממרח שוקולד מעל | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
3 בננות בשלות מעוכות
60 גרם חמאה מומסת
1 כוס דחוסה של סוכר חום
1 ביצה טרופה
1 כפית תמצית וניל משובחת
1/2 כפית קינמון
100 גרם אגוזי לוז קלויים, (או כל אגוז קלוי אחר), קצוצים גס מאוד רק לחצאים ורבעים ומצופים במעט קמח
1/2 1 כוסות קמח לבן רגיל
1 כפית סודה לשתייה
קמצוץ מלח

ציוד: קערה גדולה, כף עץ, תבנית אינגליש קייק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מערבבים בקערה גדולה חמאה מומסת עם בננות מעוכות. מוסיפים סוכר, ביצה, וניל וקינמון, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים וממשיכים לערבב.

3. מוסיפים את הקמח, המלח ואת הסודה לשתייה, ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה. מעבירים לתבנית ואופים 50-60 דקות.

 

לחם בננה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אגוזי לוז הולכים מצוין עם בננה, אבל גם כל אגוז אחר יתאים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

רוצים לרמוז למישהו שיכין לכם את העוגה הזאת? שתפו אותה בפייסבוק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת דבש ופסיפלורה
>> הצטרפו לעמוד של 'אוכל טוב' בפייסבוק, וקבלו עדכונים על בסיס יום יומי