mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגת בננה ואגוזים

בחושה מהירה שנפלאה בזכות עצמה, אבל מושלמת עם ריבה, חמאה או אפילו ממרח שוקולד. כל מה שצריך זה 10 דקות פנויות ומקום בתנור

הקישור הועתק
לחם בננה 2
עוגת בננה ואגוזים. כיפית כמו שהיא, אבל במיוחד עם ממרח שוקולד מעל|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
3בננותבשלות מעוכות
60 גרם חמאה מומסת
1 כוס דחוסה שלסוכר חום
1 ביצה טרופה
1 כפית תמצית וניל משובחת
1/2 כפית קינמון
100 גרםאגוזי לוזקלויים, (או כל אגוז קלוי אחר), קצוצים גס מאוד רק לחצאים ורבעים ומצופים במעט קמח
1/2 1 כוסות קמח לבן רגיל
1 כפית סודה לשתייה
קמצוץ מלח

ציוד: קערה גדולה, כף עץ, תבנית אינגליש קייק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מערבבים בקערה גדולה חמאה מומסת עם בננות מעוכות. מוסיפים סוכר, ביצה, וניל וקינמון, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים וממשיכים לערבב.

3. מוסיפים את הקמח, המלח ואת הסודה לשתייה, ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה. מעבירים לתבנית ואופים 50-60 דקות.

לחם בננה
אגוזי לוז הולכים מצוין עם בננה, אבל גם כל אגוז אחר יתאים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

רוצים לרמוז למישהו שיכין לכם את העוגה הזאת? שתפו אותה בפייסבוק