mako
פרסומת

קל ומושחת: עוגת תפוזים

איך הופכים עוגת תפוזים למושחתת? מעשירים את הבצק בפודינג וניל, ומכינים קרם חמאה עסיסי לציפוי. זהירות, ניחוחות משכרים לפניכם

פורסם:
הקישור הועתק
עוגת תפוזים - פרוסה
עוגת התפוזים הכי עשירה שיש. רוצים פרוסה? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת תפוזים

תבנית: עגולה 24 ס"מ, אטומה לחלוטין

המרכיבים:
3/4 1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
45 גרם פודינג וניל (חצי שקית)
3/4 1 כוס סוכר
3 ביצים
100 גרם חמאה רכה
3 כפיות גרידת תפוז
1/4 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

גרידת תפוז
הייתם מאמינים שגרידת תפוז יכולה להיראות כל כך טוב? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לציפוי:
100 גרם חמאה רכה
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
1 כף מיץ תפוזים
1 כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והפודינג, ומניחים בצד.

3. בקערה אחרת מערבלים ביצים, סוכר, חמאה, גרידת תפוז ומיץ תפוזים.

4. מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5. משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה (שימו לב, מדובר בבלילה דלילה. חשוב שהתבנית תהיה אטומה לגמרי).

6. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

7. מכינים את הציפוי: מקציפים את כל המרכיבים עד שנוצר קרם אוורירי. מי שלא אוהב קרם חמאתי יכול להמיר את החמאה בגבינת שמנת, או לוותר על הציפוי ולקשט באבקת סוכר.

עוגת תפוזים שלמה
העוגה השלמה. אפשר לוותר על הציפוי, אבל למה בעצם | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת תפוזים