עוגות שוקולד אישיות 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת שוקולד אישית. מכילה 4 רכיבים בלבד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (ל-4 מנות):
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
80 גרם חמאה
2 ביצים
80 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס דחוסה ועוד כ-2 כפות)

תוספת (אם רוצים):
שמנת מתוקה + 1 כף אבקת סוכר
או - גלידת וניל

4 כלים אישיים משומנים היטב, ומרופדים בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל ל-30 שניות. אם התערובת לא נמסה אחרי זמן זה, ממשיכים בפולסים של 20 שניות עד שהכל נמס. מניחים בצד.

עוגות שוקולד אישיות 2 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ממיסים יחד שוקולד וחמאה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. מניחים בקערה נוספת ביצים וסוכר חום ומקציפים עד שנוצר קצף רך, והביצים שילשו את נפחם.

עוגות שוקולד אישיות 3 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מקציפים סוכר וביצים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד, יוצקים לכלים (עד שלושת רבעי הגובה) ואופים 15 דקות.

עוגות שוקולד אישיות 4 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ומאחדים יחד את 2 התערובות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. אופן ההגשה: משחררים כל עוגה מהכלי שלה. אם רוצים ניתן להגיש עם קצפת רכה (מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצף רך), או גלידת וניל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המתכון לעוגות האישיות עם החברים

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות גבינה לימוניות
>> באה בריא: שניצל תירס ביתי