mako
פרסומת

שיא השחיתות: פאי וניל קיצי ללא אפייה

מכירים קרם פטיסייר? אם לא, באמת שהגיע הזמן: מדובר במילוי הווניל שישדרג לכם את מאגר הקינוחים לנצח. כאן על בסיס של קלתית עוגיות פשוטה

הקישור הועתק
פאי וניל ללא אפייה
טארט וניל ללא אפייה. קיץ מתוק שיהיה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

פאי וניל (פטיסייר)

תבנית: פאי מתפרקת 24 ס"מ

הרכיבים:
לבסיס:
200 גרם עוגיות לוטוס טחונות דק (באריזה יש 250 גרם, ניתן להשיג בסופר)
100 גרם חמאה מומסת

לקרם פטיסייר:
½ ליטר (500 מ"ל) חלב
מקל וניל חצוי לאורכו
4 חלמונים
100 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור

להגשה (אופציה):
מעדן רימונים ופטל של של סאן דל פור, או כל ריבה שאוהבים

פאי וניל - קרם פטיסייר
קרם פטיסייר. רואים את גרגירי הווניל המהממים?|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה המומסת עד לעיסה אחידה. משטחים ומהדקים היטב לבסיס ולשוליים של התבנית (אפשר עם הידיים אבל עדיף עם תחתית של כוס יין. כך הבסיס יהיה מהודק ומדויק יותר). מכניסים למקרר.

2. מכינים את הקרם: מביאים את החלב לרתיחה יחד עם שני החצאים של מקל הווניל. מסירים מהאש ומניחים לחלב להגיע לטמפרטורת החדר. מוציאים את הווניל.

3. טורפים בקערה (במטרפת יד) את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר, ומוסיפים לחלב בהדרגה, תוך טריפה מתמדת.

4. מניחים את הסיר על אש בינונית ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כחמש דקות, או עד שהקרם נעשה סמיך, חלק וריחני. מצפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר. חשוב מאוד - הכיסוי נעשה ישירות על הקרם ולא על הקערה, כדי למנוע היווצרות קרום.

5. מרכיבים את הטארט: מורחים את הקרם על הבסיס ומחליקים מעט. אפשר להגיש עם ריבה שחוממה כ-10 שניות במיקרו ו/או תלולית קצפת.

פאי וניל - פרוסה
אפשר להגיש עם ריבת פירות|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> לגרסת ההדפסה של המתכון:פאי וניל (פטיסייר)