עוגת שמנת עם חמאת בוטנים - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת שמנת עם חמאת בוטנים. בפנים היא צחה כשלג | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים

תבנית: עגולה מתפרקת 24 ס"מ, משומנת

המצרכים:
לקלתית:
25 עוגיות אוריאו
60 גרם חמאה מומסת

למלית:
1 כוס חמאת בוטנים (250 מ"ל)
1 גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
2 כוסות אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה

לציפוי:
1 שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר בצבע לימון (ניתן להשיג בסופר)
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. מרסקים את העוגיות דק ומערבבים עם החמאה המומסת. מרפדים את התבנית – בסיס פלוס קצת יותר מחצי גובה השוליים – בעיסת העוגיות. אופים 6 דקות ומניחים לצינון.

3. מערבבים היטב במערבל עם וו גיטרה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים, עד שמתקבלת בלילה קטיפתית. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים עד לאחידות. מעבירים לקערה אחרת.

4. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.

עוגת שמנת עם חמאת בוטנים - קיפול הקצפת (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
הקצפת והגבינה עם חמאת הבוטנים הופכות לאחד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. מאחדים את שני הקציפות, ומשטחים בתבנית. מכניסים למקפיא לשעתיים.

6. מקציפים את חומרי הציפוי יחד עד לקבלת קצפת יציבה.

עוגת שמנת עם חמאת בוטנים - קצפת (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
רואים את החמצמצות? תכף זה נמרח על העוגה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים את הקצפת. מאחסנים במקרר עד להגשה ביום למחרת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים
>> בשבוע שעבר הכנו עוגות ספוג אישיות ללא קמח
>> לכל המתכונים המושחתים