mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים

עוגה צוננת, שמנתית ומקסימה, עם נוכחות של חמאת בוטנים ותחתית בטעם אוריאו. פוחדים ממתיקות יתר? הכנו לכם ציפוי חמצמץ וטעים, שיאפשר לכם לאכול ממנה עוד ועוד. מומלץ להכין יום מראש

פורסם:
הקישור הועתק
עוגת שמנת עם חמאת בוטנים - פרוסה
עוגת שמנת עם חמאת בוטנים. בפנים היא צחה כשלג | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים

תבנית: עגולה מתפרקת 24 ס"מ, משומנת

המצרכים:
לקלתית:
25 עוגיות אוריאו
60 גרם חמאה מומסת

למלית:
1 כוס חמאת בוטנים (250 מ"ל)
1 גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
2 כוסות אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה

לציפוי:
1 שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר בצבע לימון (ניתן להשיג בסופר)
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. מרסקים את העוגיות דק ומערבבים עם החמאה המומסת. מרפדים את התבנית – בסיס פלוס קצת יותר מחצי גובה השוליים – בעיסת העוגיות. אופים 6 דקות ומניחים לצינון.

3. מערבבים היטב במערבל עם וו גיטרה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים, עד שמתקבלת בלילה קטיפתית. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים עד לאחידות. מעבירים לקערה אחרת.

4. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.

עוגת שמנת עם חמאת בוטנים - קיפול הקצפת
הקצפת והגבינה עם חמאת הבוטנים הופכות לאחד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. מאחדים את שני הקציפות, ומשטחים בתבנית. מכניסים למקפיא לשעתיים.

6. מקציפים את חומרי הציפוי יחד עד לקבלת קצפת יציבה.

עוגת שמנת עם חמאת בוטנים - קצפת
רואים את החמצמצות? תכף זה נמרח על העוגה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים את הקצפת. מאחסנים במקרר עד להגשה ביום למחרת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים