mako
פרסומת

רושם בקלי קלות: טארטלטים אישיים לאחרי החג

מכינים את הבסיס, וממלאים במה שרוצים: כדור גלידה עם קצפת, מוס מוקה או קרם שמנת ופירות – הכל הולך, הכל טעים. שיא השחיתות

פורסם:
הקישור הועתק
טארטלטים אישיים - מוכן
טאטלטים אישיים. אפשר למלא במוס, ואפשר בגלידה פשוטה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

טארטלטים קוקוס עם מוס מוקה וקרם ליקר קפה

המצרכים (ל-12 מנות):
תבנית התנור
12 קוקטים חד פעמיים, משומנים היטב

לבסיס:
4 חלבונים
4 כוסות שבבי קוקוס

טארטלטים אישיים - לפני האפייה
חלבונים וקוקוס. זה כל מה שיש בתחתית הזו | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

למוס:
2 קופסאות של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
215 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
3 כפיות אבקת נס קפה טובה
כפית ליקר שוקולד/קפה /תפוזים

לקרם:
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות ליקר קפה טוב
2 כפות סוכר
סירופ שוקולד לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. בוללים קלות את החלבונים ומוסיפים את הקוקוס. מערבבים עד לאחידות.

3. מסדרים את הקוקטים בתבנית התנור.

4. יוצקים לפחות כף מלאה מתערובת הקוקוס לכל קוקט. דוחסים היטב באופן שווה לתחתית ולשוליים. לא נורא אם לא יוצא מדויק.

5. אופים 12-15 דקות עד הזהבה קלה, ומצננים בתוך התבניות.

6. מכינים מוס מוקה: בקערה מניחים שוקולד קצוץ ונס קפה. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה כמעט לרתיחה. שופכים מעל השוקולד ומערבבים להמסה.

7. נותנים טיפה להתקרר, מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים או עד למחרת.

8. מוציאים את המוס מהמקרר, מקציפים במהירות בינונית 1-2 דקות. היזהרו מהקצפת יתר – שהמוס לא יהפוך לחמאה. מניחים בצד.

9. מכינים קרם ליקר קפה: מקציפים יחד שמנת מתוקה, ליקר קפה וסוכר עד לקרם רך. לא צריך להגיע לקצפת יציבה.

10. הרכבת המנה: משחררים את הקוקטים מהתבניות. ממלאים שקית זילוף בשני הקרמים חצי חצי, ומזלפים לתוך הקוקטים. אם רוצים מזלפים מעל סירופ שוקולד או שברי אגוזים. אם אין שקית זילוף פשוט ממלאים את הקוקטים בעזרת כפית בשני הקרמים, ומזלפים סירופ שוקולד.

טארטלטים אישיים - הגרסה האלגנטית
והנה הם שוב, בהגשה חגיגית יותר - עם זילוף נאה של סירופ שוקולד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים