קרם ברולה שוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
קרם ברולה שוקולד. שוקולדי ומענג | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (ל-6 מנות): 
5 חלמונים גדולים
2 + 2 כפות סוכר (ועוד קצת להתכת הקרמל בסוף)
2 כוסות (480 מ"ל) שמנת מתוקה
מקל וניל חצוי, או כפית תמצית וניל טובה
160 גרם שוקולד מריר, מינימום 60% מוצקי קקאו קצוץ גס

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מניחים 6 כלים אישיים חסיני חום בתוך תבנית מעט עמוקה. מניחים בצד.

2 .בקערה ועם מטרפה ידנית טורפים חלמונים ו-2 כפות מהסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

3. בסיר בינוני מעל אש בינונית מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, וניל ו-2 כפות סוכר. מסירים מהאש, שולים את תרמיל הווניל, מגרדים את גרגריו ומחזירים אותם פנימה לשמנת. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.

4. שופכים מעט מהשוקולד לתוך החלמונים תוך טריפה מתמדת כדי להשוות טמפרטורות, ואז שופכים את יתרת השוקולד לחלמונים ומערבבים לאחידות. מומלץ להעביר את הנוזל דרך מסננת (כדי למנוע כל מיני גושים למיניהם) לכלי עם פיה, כדי שיהיה יותר נוח ונקי ליצוק את הקרם לכלים האישיים.

6. יוצקים את התמיסה לכלים ומעבירים לתנור. כשדלת התנור פתוחה, יוצקים מים לתוך התבנית שבה יושבים הכלים האישיים, לפחות עד גובה פני הקרם. אופים 20-35 דקות רק עד התייצבות.

7. מוציאים ומצננים לחלוטין. לפני ההגשה מפזרים מעט סוכר בשכבה אחידה על כל מנה ומתיכים בעזרת ברנר (מבער) לקבלת קרמל. אם אין ברנר מכיניסים את הכלים לתנור במדף העליון ביותר מתחת לגריל, למשך בערך דקה או שתיים, עד להתקרמלות. מחכים שהקרמל מתייצב ומגישים.

* מחפשים מה לעשות עם החלבונים המיותרים? קבלו מתכונים לניצול חלבונים

קרם ברולה שוקולד - עם ברנר (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מתיכים את הקרמל. אם אין מבער, אפשר להשתמש בגריל של התנור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אננס ודובדבנים
>> כיף ומהיר: שניצל שומשום

>> כל המתכונים לראש השנה