mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגת שוקולד מיוחדת לט"ו באב

רוצים לפנק אדם אהוב? הנה העוגה שתעשה את זה הכי טוב שאפשר: עוגת שוקולד עסיסית ועשירה, מחוזקת בבירה גינס, שמוסיפה לה קטיפתיות וממתנת את המתיקות. שיעור מצולם

הקישור הועתק

גינס היא לא סתם בירה. היא מרירה וכמעט שוקולדית, קטיפתית ומחליקה על הלשון – ולכן השילוב שלה בעוגתשוקולדכל כך מתבקש. עוד דבר שאתם אולי לא יודעים עליה זה שהיא דלת קלוריות במיוחד – יש בה רק 198 קלוריות לחצי ליטר (פחות מבחלב רזה או במיץ תפוזים). מצד שני, הרי לא התכנסו כאן כדילרדת במשקל. יום אהבה שמח!

עוגת שוקולד גינס מוכנה
עוגת שוקולד גינס. הנסיכה של עוגות השוקולד|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת שוקולד גינס שחורה

תבנית: קוגלהוף סיליקון בקוטר 23 ס"מ (אפשר יותר רחבה, ואז העוגה תצא טיפה פחות גבוהה).
אם אין קוגלהוף: עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

המרכיבים:
כוס בירה גינס מבקבוק זכוכית
230 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
¾ כוס קקאו משובח וכהה (של הרשי למשל)
2 כוסות קמח שטיבל 5 (אם אין, שיהיה קמח לבן רגיל)
1 כוס סוכר חום כהה
1 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¾ כפית מלח
2 ביצים גדולות
2/3 כוס שמנת חמוצה - הכי שמנה שיש

לציפוי:
170 גרם שוקולד מריר 60% (יש בסופר)
100 מ"ל שמנת מתוקה
¾ כפית נס קפה מגורען

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 175 מעלות, משמנים את התבנית ומניחים בצד.

2. מחממים את הבירה והחמאה בסיר על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכל החמאה נמסה.

עוגת שוקולד גינס - חמאה מומסת עם בירה
השוקולד והבירה שהומסו להם יחדיו|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. מוסיפים את הקקאו, מערבבים ומניחים בצד לצינון.

4. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – הקמח, שני סוגי הסוכר, הסודה והמלח ומניחים בצד.

עוגת שוקולד גינס - החומרים היבשים
מערבבים את החומרים היבשים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. מקציפים היטב במיקסר (במהירות גבוהה) את הביצים והשמנת החמוצה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את בלילת הבירה והקקאו. מערבבים עד אחידות.

עוגת שוקולד גינס - שמנת חמוצה וביצים
הביצים והשמנת - בדרך להקצפה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
פרסומת

6. מוסיפים את החומרים יבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה – ולא יותר.

7. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

עוגת שוקולד גינס - הבלילה בתבנית
רגע לפני התנור|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8. מצננים את העוגהומתפנים להכנת הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד, השמנת המתוקה והקפה 30 שניות במיקרו. מערבבים, מוסיפים עוד 20 שניות ומערבבים להמסה מוחלטת. שופכים על העוגה.

שימו לב 1:נגיד את זה שוב – היזהרו מערבוב יתר של הבלילה. המרקם של העוגה תלוי בזה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה מדי).

שימו לב 2:בעוגה הספציפית הזו, יותר מתמיד, חשוב לדייק עם המידות (כוס = 250 מ"ל) ולדבוק בהוראות ההכנה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:עוגת שוקולד גינס שחורה