מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגיות שוקולד ענקיות

עוגיות מהירות וממזריות, מלאות בשוקולד ופקאנים, ובלי טיפת קמח. להכין, לאפות ולזלול – צליאקים או לא

הקישור הועתק
עוגיות דאבל שוקולד 1
עוגיות שוקולד ממזריות. הפקאנים מוסיפים למרקם|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (ל-25 עוגיות ענקיות):
3 כוסות אבקת סוכר
3/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית מלח
140 גרםשוקולדמריר קצוץ
1/2 1 כוסות (140 גרם)פקאניםקצוצים
4 חלבונים מביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
תבנית המרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 165 מעלות.

2. מערבבים יחד בקערה גדולה אבקת סוכר, קקאו ומלח. מוסיפים שוקולד ופקאן ומערבבים.

3. מוסיפים חלבונים ומערבבים מעט רק עד אחידות. יש להיזהר מערבוב יתר.

4. יוצקים לתבנית תלוליות במרחק של 4 ס"מ אחת מהשנייה (יש להקפיד על הרווחים).

עוגיות דאבל שוקולד העוגיות לפני האפייה
הקפידו לשמור על רווחים בין העוגיות, מאחר והן מתפשטות באפייה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. אופים עד שמעטפת העוגיות יבשה וסדוקה מעט, כ-25 דקות. מצננים ואוכלים.